Ελλάδα

Lockdown : «Οδικός χάρτης» για την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα

21.04.2021 | 19:52 Eνσωμάτωση

Τον οδικό χάρτη των 24 ημερών μέχρι το τελος του lock down στα μέσα Μαίου περιέγραψε ο Πρωθυπουργός σε τηλεοτπικό του μήνυμα προς τους πολίτες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για σταθεροποιηση της πανδημίας και για υποχώρηση του δείκτη θετικότητας ωστόσο ανακοίνωσε και το μπλόκο σε οποιαδήποτε μετακίνηση για το Πάσχα. Ο Πρωθυπουργός όμως έδωσε και 3 ημερομηνίες ορόσημα για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Το χρονοδιάγραμμα που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης έχει τρεις σταθμούς:

Πρώτον, τη Δευτέρα 3 Μαΐου επαναλειτουργεί η Εστίαση σε εξωτερικούς χώρους. Και η κυκλοφορία διευρύνεται έως τις 11 το βράδυ. Με υποχρεωτικά self-test στους εργαζομένους. Αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα. Και τα γνωστά μέτρα υγιεινής.

Δεύτερον, στις 10 Μαΐου ανοίγουν και πάλι γυμνάσια και δημοτικά σχολεία. Και εδώ θα ισχύουν οι αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι για μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό. Όπως και όλοι οι υπόλοιποι κανόνες προστασίας στις αίθουσες.

Τρίτον, το Σάββατο 15 Μαΐου ανοίγει ο Τουρισμός. Με προδιαγραφές για επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί, όσο και για εκείνους που θα πρέπει να ταξιδεύουν με test. Στις 15 Μαΐου, επίσης, απελευθερώνονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις για όλους τους πολίτες. Ενώ θα επιτραπούν και ορισμένες δραστηριότητες του Πολιτισμού.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 21/04/2021