Αθλητικά

Η παγκόσμια κατακραυγή διέλυσε εν τη γενέσει την «αποστασία» των 12

21.04.2021 | 20:17

Η οργή του κόσμου σε όλη την Ευρώπη, η παρέμβαση του πολιτικού κόσμου και οι λεπτοί χειρισμοί της UEFA διέλυσαν μέσα σε 48 ώρες την Ευρωπαϊκή Σούπερ Λιγκ των 12 ισχυρών από Αγγλία, Ισπανία και Ιταλία. Το λαοφιλέστερο των σπορ κέρδισε τη μάχη και όλοι οι φορείς σπεύδουν να προασπίσουν την ενότητά του. Με ενθουσιασμό δέχθηκαν την επιστροφή των ''αποστατών'' οι οπαδοί κυρίως των αγγλικών συλλόγων.

Είναι η μεγάλη νίκη των οπαδών. Η μεγάλη νίκη του ποδοσφαίρου. Οι οργισμένες αντιδράσεις ανάγκασαν τους εμπνευστές της Ευρωπαϊκής Σούπερ Λιγκ να απολογηθούν.

«Θέλω να απολογηθώ σε όλους τους οπαδούς της Λίβερπουλ για την αναστάτωση που προκάλεσα τις τελευταίες 48 ώρες.»

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ – Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ UEFA

Το χορό των αποχωρήσεων από την κλειστή λίγκα έκανε η Μάντσεστερ Σίτι και ένας-ένας ακολουθούσαν οι υπόλοιποι. Οι εμπνευστές της κλειστής λίγκας ανακοινώνουν επίσημα την άτακτη υποχώρησή τους.

«Υπό τις παρούσες συνθήκες θα επανεξετάσουμε τα κατάλληλα βήματα για να αναδιοργανώσουμε το πρότζεκτ.»

«Θέλω να πω, ότι δεν πιστεύω πλέον ότι το πρότζεκτ είναι εφαρμόσιμο και λειτουργικό.»

Η ΟΥΕΦΑ του καλωσορίζει όλους πίσω στην ποδοσφαιρική οικογένεια.

«Το σημαντικό τώρα είναι να προχωρήσουμε, να ξαναχτίσουμε την ενότητα που απολαμβάναμε πριν απ’ όλο αυτό και να προχωρήσουμε μαζί μπροστά.»

Στη Βρετανία δέχθηκαν με ικανοποίηση την αποχώρηση των ομάδων από την κλειστή λίγκα, ωστόσο η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αλλαγή στο νομοθετικό πλαίσιο για να προστατευτούν οι αγγλικές ομάδες από ανεπιθύμητες πράξεις ξένων μεγαλομετόχων.

«Καλωσορίζω την απόφαση που πήραν οι 6 αγγλικοί σύλλογοι να μη συμμετάσχουν στην Ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα. Η ανακοίνωση ήταν το σωστό αποτέλεσμα για τους φιλάθλους.»

ΟΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ

Η Ευρωπαϊκή Σούπερ Λιγκ υποχώρησε, ωστόσο, εξακολουθεί να θεωρεί τη δική της κίνηση ως τη μόνη βιώσιμη λύση για το ποδόσφαιρο.

«Όχι, δεν μετανιώνω. Συνήθως μελετώ τις κινήσεις μου προσεκτικά.»

«Όχι, έπρεπε να επιμείνουν στο σχέδιο και να προσπαθήσουν να προσθέσουν στη Super League εκείνους που θα ήθελαν να είναι σε αυτή.»

Ο πόλεμος ανάμεσα στους ρομαντικούς οπαδούς και τους ισχυρούς ηγέτες των ομάδων και των οικονομικών funds κράτησε μόλις δύο 24ωρα. Δεν κερδίζουν, όμως, πάντα οι οικονομικά ισχυροί. Όπως και στο ποδόσφαιρο. Και αυτή είναι η ομορφιά του…

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 21/04/2021

Αθλητικά