Πολιτική

Εντυπωσιακές εικόνες από την πολυεθνική άσκηση «Ηνίοχος»

21.04.2021 | 13:23

Στην τελική της φάση μπαίνει τις επόμενες ώρες η πολυεθνική άσκηση «Ηνίοχος» και τα πλάνα που έρχονται από το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας είναι εντυπωσιακά.

Η άσκηση «Ηνίοχος» βαδίζει σιγά σιγά προς την ολοκλήρωσή της έχοντας αφήσει σε όλους τους συμμετέχοντες τις καλύτερες των εντυπώσεων.

Δεν είναι τυχαίο πως Αμερικανοί πιλότοι στα πηγαδάκια χαρακτήριζαν τη βάση της Ανδραβίδας ως fighter town κάτι που παραπέμπει στην αεροπορική βάση του αμερικανικού Top Gun.

Όχι μόνο γιατί η επιτυχία της ανέδειξε τις δυνατότητες των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας, αλλά και γιατί σε αυτήν συμμετείχαν πολλές συμμαχικές χώρες, που συνεργάστηκαν σε όλη την έκταση του ελληνικού FIR.

Τα γαλλικά Ραφάλ βρέθηκαν για μια ακόμη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα στην χώρα μας, ενώ με γοργούς ρυθμούς προχωρά και η εκπαίδευση των Ελλήνων πιλότων σε αυτόν τον τύπο που σύντομα θα φορέσει τα ελληνικά χρώματα.

Το Παρίσι μάλιστα έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από τον «Ηνίοχο», δείγμα του υψηλότατου επιπέδου της συνεργασίας ανάμεσα σε Γαλλία και Ελλάδα.

Η άσκηση θορύβησε την Τουρκία που προσπάθησε να κάνει μια μικρής κλίμακας άσκηση ανατολικά της Ρόδου με αποτέλεσμα μια αερομαχία.

Την Πέμπτη, μαχητικά όλων των τύπων που συμμετέχουν στην άσκηση θα πετάξουν πάνω από την Ακρόπολη για αναμνηστική φωτογραφία, δίνοντας υπόσχεση για επιστροφή του χρόνου.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 21/04/2021

Πολιτική