Πολιτική

Τσαβούσογλου: Ήμουν σωστός οικοδεσπότης – Ο Δένδιας με στεναχώρησε

21.04.2021 | 13:59 Eνσωμάτωση

Ακόμη δεν έχει ηρεμήσει ο θόρυβος από το «χαστούκι» Δένδια μέσα στην Άγκυρα. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξή του είπε ότι ο Νίκος Δένδιας τον στεναχώρησε με τα όσα είπε, ενώ δεν παρέλειψε να δηλώσει προκλητικά πως τίποτε δε γίνεται στη Μεσόγειο χωρίς την άδεια της Τουρκίας.

Σε συνέντευξη που έδωσε εχθές το βράδυ σε τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο ο Τούρκος ΥΠΕΞ αφιέρωσε περίπου 25 λεπτά στο περιστατικό με το Νίκο Δένδια και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Αφού είπε τα όσα είχε πει και από την Κύπρο, ότι ο Έλληνας υπουργός δεν του φέρθηκε έντιμα ενώ είχαν μιλήσει πριν τη συνέντευξη Τύπου ώστε να μην υπάρχουν «κορώνες» στις δηλώσεις, είπε όλες τις ελληνικές θέσεις, ανέπτυξε τις τουρκικές θέσεις, έφτασε μέχρι το Καστελόριζο και αναφέρθηκε στους χάρτες της Μεσογείου, λέγοντας η Ελλάδα έχει μαξιμαλιστικές τάσεις.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι σε συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας είχε συμφωνηθεί, αφού προσκληθεί ο Τούρκος ΥΠΕΞ στην Αθήνα, να κανονίσει να συζητηθούν και οι λεπτομέρειες της συνάντησης των ηγετών των δύο χωρών, δηλαδή του κ. Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο.

Ο κ. Τσαβούσογλου είπε πως η Τουρκία θα συνεχίσει διάλογο και πως είναι έτοιμη για να συνεχίσει αφού προηγουμένως ανέπτυξε όλες τις τουρκικές θέσεις.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 21/04/2021