Υγεία

«Σφυροκοπά» ο κορωνοϊός – Αρνητικό ρεκόρ με 837 διασωληνωμένους

18.04.2021 | 13:12

Τα στοιχεία της πανδημίας δεν είναι ενθαρρυντικά καθώς οι διασωληνώσεις και οι νέες εισαγωγές ασθενών συνεχίζουν να κινούνται σε πολύ υψηλά επίπεδα. Η Αττική σταθερά κατέχει την αρνητική πρωτιά στα κρούσματα με το κέντρο της Αθήνας να «βράζει».

Σφυροκοπά τη χώρα ο κορωνοϊός. Τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλό τριψήφιο αριθμό ενώ χθες ο αριθμός των διασωληνωμένων έσπασε νέο ρεκόρ.

Το Σάββατο ανακοινώθηκαν 2411 νέα κρούσματα εκ των οποίων τα 1.169 στην Αττική και τα 299 στη Θεσσαλονίκη.

Χιλιάδες νοσηλευόμενοι, εκατοντάδες οι νέες εισαγωγές ημερησίως με το ΕΣΥ να είναι έτοιμο να καταρρεύσει.

Χθες 67 ασθενείς κατέληξαν από τον κορωνοϊό, ενώ στα νοσοκομεία της επικράτειας οι εισαγωγές έφτασαν τις 507.

Νέο «μαύρο» ρεκόρ στους διασωληνωμένους

Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι ασφυκτική ενώ πολλοί είναι αυτοί που βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ και περιμένουν να αδειάσει κάποιο κρεβάτι.

Η εβδομάδα ξεκίνησε με 781 διασωληνωμένους, την Τρίτη έφτασαν τους 802, την Τετάρτη άγγιξαν τους 809, την Πέμπτη του 819, την Παρασκευή τους 824 και χθες έσπασαν νέο ρεκόρ με 837.

Οι ειδικοί εκτιμούν πως το φράγμα των 900 διασωληνωμενων πρόκειται να σπάσει έως την Κυριακή των Βαΐων. Πάντως, επισημαίνουν πως μόνο ο εμβολιασμός του πληθυσμού μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση.

Σε κάθε περίπτωση και η επομένη εβδομάδα αναμένεται δύσκολη.

Τι γίνεται στα νοσοκομεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης
Οι εικόνες συνωστισμού και η γενικότερη χαλάρωση των μέτρων προστασίας προκαλούν ανησυχία στους ειδικούς, οι οποίοι εκτιμούν ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση τις επόμενες βδομάδες θα καταγραφεί μεγάλη αύξηση κρουσμάτων.

Οι ειδικοί φοβούνται περεταίρω αύξηση κρουσμάτων με ότι αυτό συνεπάγεται για το σύστημα υγείας.

Στη Θεσσαλονίκη η κατάσταση είναι κάπως καλύτερη, αφού τα στοιχεία από τα λύματα της πόλης δείχνουν μικρή μείωση στα κρούσματα και τα νοσοκομεία φαίνεται ότι αντέχουν στην πίεση.

Χθες και σήμερα δεν παρατηρήθηκαν έντονα φαινόμενα συνωστισμού, ενώ ήταν λιγοστές οι περιπτώσεις όπου η αστυνομία χρειάστηκε να προχωρήσει σε συστάσεις.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 18/04/2021

Υγεία