Υγεία

Έρευνα για τη συνδυαστική χρήση διαφορετικών εμβολίων

18.04.2021 | 13:16

Μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη στο μέτωπο του εμβολίου έρχεται από την Βρετανία όπου επιστήμονες κάνουν κλινικές δοκιμές με εκατοντάδες εθελοντές προκειμένου να δουν την αποτελεσματικότητα συνδυασμού εμβολίων. Στόχος να αντιμετωπιστούν οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού αλλά και να δοκιμαστεί αν μπορούν να γίνονται δόσεις διαφορετικών εμβολίων στο ίδιο άτομο.

Η έρευνα για τη συνδυαστική χρήση εμβολίων διαφορετικών εταιρειών και τεχνολογιών που γινόταν ήδη στη Βρετανία, τώρα διευρύνεται. Στους συνδυασμούς δόσεων από Pfizer και AstraZeneca στο ίδιο άτομο, προστίθεται τώρα το εμβόλιο της Moderna καθώς και εκείνο της Novavax που αναμένεται ότι θα λάβει σύντομα έγκριση στη Βρετανία. Ο επικεφαλής της έρευνας δήλωσε ότι στόχος είναι να υπάρξει μεγαλύτερη ανοσοαπόκριση των εμβολιασθέντων αλλά και ευελιξία των προγραμμάτων εμβολιασμού.

Σύμφωνα με το BBC, η ερευνητική ομάδα αναζητά ακόμα 1.000 εθελοντές, πέραν των 800 που συμμετείχαν στην αρχική φάση των κλινικών δοκιμών.

Η έρευνα θα διαρκέσει ένα έτος, αλλά τα πρώτα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν αυτό το καλοκαίρι, τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο. Και αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον από τις κυβερνήσεις που σχεδιάζουν τα επόμενα βήματά τους.

 

 

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 18/04/2021

Υγεία