Ελλάδα

Κορωνοϊός: Να μην ανοίξουν mall & κέντρα αισθητικής εισηγούνται οι ειδικοί – Τι γίνεται με λιανεμπόριο & Πάσχα

16.04.2021 | 13:19

Στην σκιά του αρνητικού ρεκόρ σε νεκρούς και διασωληνωμένους και με τα κρούσματα να βρίσκονται στα ύψη, συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή των ειδικών η οποία πρόκειται να εισηγηθεί τα επόμενα βήματα για την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων.

Η κυβέρνηση θα κινηθεί με βάση την εισήγηση των επιστημόνων. Στο τραπέζι είναι η πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης να ανοίξουν και τα εμπορικά κέντρα αλλά και τα κέντρα αισθητικής, ενώ οι λοιμωξιολόγοι θα εξετάσουν και το ενδεχόμενο να ανοίξουν και τα φροντιστήρια.

Το επιπλέον στοιχείο που έχουν στη διάθεσή τους οι ειδικοί είναι τα self-tests, τα οποία αν ανοίξουν και αυτές οι δραστηριότητες θα είναι υποχρεωτικά για τους εργαζόμενους, ενώ επιπλέον δε θα υπάρχει θέμα αλλοίωσης του ανταγωνισμού.

Με το ίδιο σκεπτικό στην κυβέρνηση αναμένουν την απόφαση και για τα φροντιστήρια, ειδικά της μέσης εκπαίδευσης, ενόψει των πανελληνίων εξετάσεων ή εκείνων για τη χορήγηση πτυχίων ξένων γλωσσών.

Επίσης, η κυβέρνηση έχει εισηγηθεί το εμπόριο να λειτουργήσει χωρίς click away ή click in shop δεδομένου ότι σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα αυτά τα ραντεβού κλείνονται εικονικά.

Τέλος, σε ότι αφορά το Πάσχα δεν περιμένουμε αποφάσεις σήμερα.

Η επιτροπή θα εξετάσει τι θα γίνει τελικά όχι νωρίτερα από την επόμενη Παρασκευή, με δεδομένη πάντως την πρόθεση της κυβέρνησης να επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 16/04/2021

Ελλάδα