Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια και χημικά μετά το πανεκπαιδευτικό

15.04.2021 | 20:21 Eνσωμάτωση

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι στην Θεσσαλονίκη μετά το τέλος του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου, όταν κουκουλοφόροι αρχισαν αν πετούν μολότοφ και αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς στους άνδρες των ΜΑΤ.

Οι αστυνομικοί αντέδρασαν κάνοντας χρήση χημικών και κροτίδων, ενώ κατάφεραν και ακινητοποίησαν έναν νεαρό. Όμως ακριβώς εκείνη την στιγμή δέχθηκαν χτύπημα με βόμβα μολότοφ, με αποτέλεσμα ο νεαρός να τυλιχθεί στις φλόγες.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί με πυροσβεστήρες, καθώς ο νεαρός είχε υποστεί εγκαύματα στο πόδι του. Ακινητοποιήθηκε και στην συνέχεια τον παρέλαβε ασθενοφόρο.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν κατά μήκος της Εγνατίας, με νεαρούς κουκουλοφόρους να ταμπορώνονται μέσα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και να εκτοξεύουν πέτρες και δεκάδες βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά την ολοκλήρωση του φοιτητικού συλλαλητήριου στην Θεσσαλονίκη. Οι διαδηλωτές ζήτησαν να μην εφαρμοστεί ο νέος νόμος του υπουργείου Παιδείας που, μεταξύ άλλων, προβλέπει την ίδρυση ειδικής πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν συνολικά δύο άτομα, ενώ έγινε και μια προσαγωγή από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 15/04/2021