Πολιτική

Καταθέτει ο Κυριάκος Τόμπρας στην προανακριτική για τον Νίκο Παππά

15.04.2021 | 14:07 Eνσωμάτωση

Με την κατάθεση του Κυριάκου Τόμπρα του ανθρώπου που εμφανίζεται ως διαμεσολαβιτής στην συμφωνία Καλογρίτσα-Χούρι για την συμμετοχή στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, συνεχίζονται οι εργασίες της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής.

Ο κ. Τόμπρας είναι πρώτος μάρτυρας ο οποίος στην κατάθεσή του δήλωσε πως ο Καλογρίτσας δεν ήταν πρώτος επιχειρηματίας στον οποίο έγινε κρούση για συμμετοχή στο διαγωνισμό. Είχαν, όπως είπε, προηγηθεί ο Γιώργος Κουρής και ο Φίλιππος Βρυώνης, οι περιπτώσεις των οποίων όμως δεν προχώρησαν.

Ο ίδιος είπε ακόμα ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει τους κωδικούς White House White Porscha επειδή φοβάται για μηνύσεις ακόμα και για την ίδια του τη ζωή. Ο κ. Τόμπρας, παρότι ξεκαθάρισε δεν ήταν μπροστά στη συνάντηση των δύο πλευρών με τον υπουργό Νίκο Παππά, ωστόσο υποστήριξε ότι υπήρξε συνάντηση την Παρασκευή πριν το διαγωνισμό για τις άδειες, μεταξύ των Παππά – Καλογρίτσα και Χούρι στο Μέγαρο Μαξίμου με αντικείμενο να αναζητηθεί νόμιμος τρόπος προκειμένου να μεταφερθούν τα χρήματα της εγγυητικής, τα 3 εκατομμύρια ευρώ δηλαδή, από το Λίβανο στη χώρα μας.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 15/04/2021