Ελλάδα

Δολοφονία Καραϊβάζ – Νέο βίντεο: Η διαφυγή των δραστών – Σε πρώτο πλάνο το πιστόλι της εκτέλεσης  

15.04.2021 | 13:27 Eνσωμάτωση

Ένα νέο βίντεο - ντοκουμέντο από τους δράστες της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, έφερε στο φως της δημοσιότητας το MEGA. Στο βίντεο φαίνεται η μηχανή με τους δυο δράστες κατά τη διαφυγή τους, να περνά την οδό Μεγίστης, ενώ διακρίνεται ο οδηγός να φοράει κράνος, και ο συνοδηγός, που φοράει σκούφο και μάσκα, να κρατάει ακόμη το όπλο στα χέρια του.

Στο νέο βίντεο – ντοκουμέντο διακρίνεται το σκούτερ με τους δυο δολοφόνους του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ να περνά την οδό Μεγίστης λίγα μέτρα μακριά από το σημείο της εκτέλεσης στον Άλιμο.

Στο βίντεο φαίνεται ο συνοδηγός και εκτελεστής του δημοσιογράφου που φοράει σκούφο και μάσκα να κρατάει ακόμη το όπλο στα χέρια του και να το έχει κρύψει ανάμεσα σε εκείνον και τον οδηγό.

Το συγκεκριμένο βίντεο έχει τραβηχτεί από κάμερα ασφαλείας πολυκατοικίας της περιοχής, 1,5 χιλιόμετρο μακριά από την οδό Άννινου στο παρκάκι όπου έπεσε νεκρός ο αστυνομικός συντάκτης.

Μέσα σε ένα λεπτό οι δολοφόνοι είχαν καταφέρει και είχαν διανύσει 1,5 χιλιόμετρο. Είχαν αναπτύξει μάλιστα και αρκετά μεγάλη ταχύτητα και είναι 800 μέτρα μακριά από την παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος όπου φαίνεται ότι κατέληξαν και από εκεί διέφυγαν προς άγνωστη μέχρι αυτήν την ώρα κατεύθυνση.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο εκτελεστής κρατούσε το όπλο γιατί ήθελε να είναι σε ετοιμότητα, έτσι ώστε αν χρειαστεί να το χρησιμοποιήσει εκ νέου, έχοντας αλλάξει γεμιστήρα.

Έκκληση να μην αναπαράγονται εικασίες για τη δολοφονία, αφήνοντας την Αστυνομία να κάνει τη δουλειά της, κάνει μέσω των δικηγόρων της η οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ.

«Η οικογένεια του αείμνηστου Γιώργου Καραϊβάζ παρακαλεί να μην ακούγονται και γράφονται “σενάρια” για το τι έχει συμβεί. Ας αφήσουμε το ΥΔΕΖΙ και τις αρμόδιες Αρχές να διενεργήσουν τις απαραίτητες έρευνες για να βρεθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του. Η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ είναι δολοφονία της Δημοκρατίας και της ελευθεροτυπίας και είναι χρέος μας να βρεθούν οι ένοχοι και να οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη», αναφέρει χαρακτηριστικά η οικογένεια του δημοσιογράφου.

Πέρα από το οπτικό υλικό, οι αστυνομικές αρχές ευελπιστούν να συλλέξουν στοιχεία και από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου στο σημείο της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει βίντεο αλλά και κλήσεις που έγιναν στην περιοχή. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τις δικαστικές αρχές έχει ζητηθεί να κρατηθεί το υλικό τριών ημερών περασμένης εβδομάδας τόσο της ημέρας της εκτέλεσης του Γιώργου Καραϊβάζ όσο και τις προηγούμενες ημέρες.

Το υλικό προέρχεται από τις κάμερες ασφαλείας στους δρόμους όπου υπάρχουν για τον έλεγχο της κυκλοφορίας των οχημάτων, όχι μόνο στη λεωφόρο Ποσειδώνος αλλά και σε πολλά άλλα κεντρικά οδικά δίκτυα της Αθήνας έτσι ώστε να καταφέρουν οι αστυνομικοί από την ανάλυση που θα κάνουν να φτάσουν όσο το δυνατόν πιο κοντά στο σημείο όπου έχουν κρύψει τη μοτοσικλέτα.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 15/04/2021