Κόσμος

ΕΕ: Στροφή σε εμβόλια νέας γενιάς κατά των μεταλλάξεων

15.04.2021 | 13:30 Eνσωμάτωση

Τα επόμενα στάδια της πανδημίας προβλέπουν τακτικούς εμβολιασμούς μέχρι και το 2023 αποκάλυψε στο MEGA Ευρωπαίος αξιωματούχος, λέγοντας ότι η Ευρώπη θα στραφεί στα εμβόλια νέας γενιάς που θα αντιμετωπίζουν τις μεταλλάξεις.

Ειδικότερα, οι ευρωπαίοι σχεδιάζουν εμβολιασμούς μέχρι και το 2023. Οι Βρυξέλλες είναι ήδη σε διαπραγματεύσεις για αγορά 1.8 δις δόσεων εμβολίων νέας γενιάς προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι «πολλαπλές» μεταλλάξεις που αναμένουν οι ειδικοί τα επόμενα χρόνια.

Αυτά τα νέα εμβόλια φαίνεται ότι είναι και ακριβότερα και θα επιβαρύνουν σημαντικά τους εθνικούς προϋπολογισμούς.

Στην τελική ευθεία το πιστοποιητικό εμβολιασμού


Παράλληλα μπαίνει στην τελική ευθεία και το πιστοποιητικό εμβολιασμού καθώς χθες έλαβε το πράσινο φως των Ευρωπαίων πρέσβεων.

Το τελευταίο στάδιο του πιστοποιητικού είναι η έγκρισή του από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Μάιο. Όμως θα είναι πρακτικά έτοιμο τέλη Ιουνίου διότι τα κράτη θα χρειαστούν χρόνο για το τεχνικό κομμάτι της υλοποίησής του.

Τo Bέλγιο χαλαρώνει τα επιφυλακτικά μέτρα


Στο Βέλγιο, οι αρχές αποφάσισαν «επιφυλακτική» χαλάρωση των μέτρων σταδιακά ανοίγοντας μάλιστα και την εστίαση.

Συγκεκριμένα, από 8 Μαΐου ανοίγει η εστίαση αλλά μόνο στους εξωτερικούς χώρους ενώ η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 καταργείται στις 26 Απριλίου. Ο κόσμος θα μπορεί να κυκλοφορεί αλλά το πολύ 3 άτομα μαζί από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 15/04/2021