Ελλάδα

Εύοσμος: Κατάληψη από μαθητές και γονείς αρνητές των self tests

15.04.2021 | 20:16 Eνσωμάτωση

Αδιανόητες σκηνές εκτυλίχθηκαν το πρωι στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης όταν γονείς και μαθητές αρνητές των self test έκαναν κατάληψη σε σχολείο και δεν άφηναν κανέναν να περάσει. Στον Ευοσμο όμως είχαμε και την πρώτη σύλληψη αρνήτριας των self test καθώς συνελλήφθη η μητέρα που έκανε μήνυσε τον διευθυντή του σχολείου γιατί δεν άφησε το παιδί της να μπει στο κτήριο χωρίς τεστ.

Η ώρα είναι οκτώ το πρωί. Έξω από το 1ο Γενικό Λύκειο Ευόσμου επικρατεί ένταση ανάμεσα σε μαθητές που πήγαν με αρνητικά σελφ τεστ για να κάνουν μάθημα και άλλους μαθητές και τους γονείς τους  που αποφάσισαν να κάνουν κατάληψη . Αίτημα τους να προσέρχονται στο σχολείο δίχως την προβλεπόμενη βεβαίωση αρνητικού σελφ τεστ.

Ένα χαρτί ψυχολόγου και να μπει μέσα να μην χρειάζεται να κάνουμε τίποτα , το κάνουμε για εσάς αγόρι μου διότι αυτή τη στιγμή τα κόβιντ τεστ μέσα έχουν ουσίες που είναι επιβλαβείς για τον οργανισμό σας .

Μαθητές με τους γονείς τους έχουν βάλει λουκέτα στις εισόδους και δεν αφήνουν κανέναν να περάσει την πόρτα του σχολείου. Αφορμή για την κατάληψη στάθηκε η χθεσινή ένταση μεταξύ  μητέρας μαθητή με το διευθυντή του σχολείου  και το γεγονός ότι ο γιος της  δεν έγινε δεκτός αφού δεν προσκόμισε αρνητικό τεστ . Η Σοφία Ρωμαίου όπως δήλωσε στην κάμερα του MEGA νόσησε και η ίδια με κορωνοϊό αλλά διατηρεί επιφυλάξεις για την ασφάλεια των σελφ τεστ στους μαθητές.

Όπως δήλωσε στην κάμερα του MEGA ο πρόεδρος του δεκαπενταμελούς σε χθεσινή συνάντηση αποφάσισαν πως δεν συντρέχει κανένας λόγος για να γίνει κατάληψη .

Λίγη ώρα αργότερα η γιαγιά ενός μαθητή έψαλλε τον εθνικό ύμνο  .

Όσα έγιναν το πρωί στον Εύοσμο προκάλεσαν την παρέμβαση του εισαγγελέα που ζήτησε από την αστυνομία να τηρείται η αυτόφωρη διαδικασία σε πολίτες που ζητούν  να μην εφαρμόζεται το μέτρο του self test για τον κορωνοϊό.

Λίγη ώρα μετα τις 3 η μητέρα του μαθητή συνελήφθη για αναρτήσεις της  στο φβ μέσα από τις οποίες  καλούσε τους μαθητές να μην κάνουν σελφ τεστ .

Η Σοφία Ρωμαίου, υπέβαλλε μήνυση στη διοίκηση του 1ου Λυκείου όπου φοιτά ο γιος της επειδή δεν του επέτρεψαν να παρακολουθήσει τα μαθήματα, χωρίς αρνητικό τεστ  και κινδυνεύει όπως είπε  να χάσει τη χρονιά από απουσίες .

Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη οι μαθητές και όλη η εκπαιδευτική κοινότητα θα πρέπει να προσέρχονται στα σχολεία με τις αρνητικές βεβαιώσεις των σελφ τεστ στα χέρια.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 15/04/2021