Πολιτική

Σταύρος Κοντονής: Κατάθεση του πρώην υπουργού με σφοδρές καταγγελίες για την Κουμουνδούρου

14.04.2021 | 21:13

Στα άκρα οδηγείται η κόντρα του ΣΥΡΙΖΑ με τον Σταύρο Κοντονή, με διατύπωση βαρύτατων κατηγοριών και ανταλλαγή βολών. Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης χαρακτήρισε ντροπή και όνειδος τη μετατροπή του αδικήματος της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα κατά τη διαδικασία ψήφισης των νέων Ποινικών κωδίκων. Η δήλωση Κοντονή προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της Κουμουνδούρου, που τον χαρακτήρισε αχθοφόρο συμφερόντων.

Με νέες βόμβες για εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων σε βάρος των πρώην συντρόφων του στο ΣΥΡΙΖΑ προσήλθε ενώπιον των δικαστικών αρχών ο Σταύρος Κοντονής στο πλαίσιο της έρευνας που διατάχθηκε μετά τις σοβαρές καταγγελίες του πρωην υπουργού δικαιοσύνη για μετατροπή της δορωδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα.

«Σήμερα τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα γι’ αυτούς οι οποίοι σχεδίασαν, οργάνωσαν και εκτέλεσαν αυτό το μέγιστο πολιτικό ολίσθημα.»

Ο κ. Κοντονής έκανε λόγο ντροπή και όνειδος και επέμεινε στους ισχυρισμούς του ότι εκείνος την ημέρα της ψήφισης των ΠΚ τον Ιούνιο του 2019, καλούσε την κυβέρνηση να μεταθέσει την έναρξη ισχύος τους για το Φθινόπωρο για να μη δώσει τότε η κυβέρνηση όπλα στους αντιπάλους της να καλύπτουν τις ανομίες τους όπως σημείωνε στην ομιλία του.

«Είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας κάνει υπερήφανους. Σας καλώ όλους να υπερψηφίσουμε…»

Αυτή τη δήλωση του από το κλείσιμο της ομιλίας του θυμίζουν από το ΣΥΡΙΖΑ για να απαντήσουν στον κ. Κοντονή.

«Του ευχόμαστε καλή τύχη στα νέα του καθήκοντα ως αχθοφόρος πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων.»

Ο πρώην υπουργός κάνει λόγο για κοπτοραπτική της Κουμουνδούρου.

«Κοπτοραπτική και μάλιστα κακής ποιότητας! Ο καθένας λοιπόν καταλαβαίνει ποιός εξυπηρέτησε οικονομικά συμφέροντα και ποιός αντιδρούσε σε «εξυπηρετήσεις».»

Ο κ. Κοντονής δεν κρύβει πλέον το μένος και για τον ΣΥΡΙΖΑ. Έσπευσε να ρίξει πραγματικό δηλητήριο όταν ρωτήθηκε για το οικονομικό πρόγραμμα που παρουσίασε χθες ο Αλέξης Τσίπρας φτάνοντας να κάνει συγκρίσεις με τις…πατάτες του Ταγίπ Ερντογάν.

«Άκουσα ότι ο Ερντογάν θα μοιράσει πατάτες και κρεμμύδια. Φαίνεται ότι είναι των ημερών η παροχολογία.»

«Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε επισήμως δόλια επίσπευση των αλλαγών στον Ποινικό Κώδικα το 2019 προκειμένου να μετατραπεί η δωροδοκία από κακούργημα σε πλημμέλημα για να ευνοηθούν συγκεκριμένα συμφέροντα. Αναμένουμε τις απαντήσεις του κ. Τσίπρα, ο οποίος δεν μπορεί να συνεχίσει να σιωπά.»

Η κυβερνητική εκπρόσωπος φανερώθηκε και επιβεβαίωσε ότι ο κ. Κοντονής είναι αχθοφόρος επιχειρηματικών συμφερόντων απαντά στην κα Πελώνη ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Μένει να φανερωθούν και τα επιχειρηματικά συμφέροντα που τον καθοδηγούν. Ή μήπως καθοδηγούν και την ίδια τη κυβέρνηση; Κοντός ψαλμός…»

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 14/04/2021

Πολιτική