Ελλάδα

Μαθητής δεν ήθελε να κάνει self test – Η μητέρα του μήνυσε τον διευθυντή που δεν τον δέχτηκε στο σχολείο

14.04.2021 | 20:41 Eνσωμάτωση

Σήμερα παραλαμβάνουν μαθητές και καθηγητές τα δευτερα τεστ της εβδομάδας από τα φαρμακεία ωστόσο δεν έλειψαν και τα παρατράγουδα σε Θεσσαλονίκη και Κρήτη με πρωταγωνιστές γονείς αρνητές των τεστ.

Ένταση επικράτησε σήμερα το μεσημέρι έξω από το 1ο γενικό Λύκειο Ευόσμου, εκεί όπου συγκεντρώθηκαν σήμερα πολίτες για να συμπαρασταθούν στην μητέρα ενός μαθητή, του οποίου δεν επιτραπεί η είσοδος του στο σχολικό συγκρότημα τη Δευτέρα καθώς δεν είχε μαζί του πιστοποιητικό αρνητικού αποτελέσματος από το self test.

Τότε η μητέρα έκανε μήνυση στον διευθυντή και σήμερα ξαναπήγε στο σχολείο για να ζητήσει τα ρέστα γιατί δεν συνελήφθη ο διευθυντής.

Η εντολή του εισαγγελέα ήταν να μην προχωρήσει η διαδικασία της αυτόφωρης σύλληψης καθώς υπάρχει η σχετική νομοθεσία. Σήμερα οι πολίτες οι οποίοι αυτοαποκαλούνται ”θεματοφύλακες του συντάγματος” συγκεντρώθηκαν από έξω κι άρχισαν να φωνάζουν και όταν ένα περιπολικό με δύο άνδρες της αστυνομίας κατέφθασε στο σημείο τότε δεν τον άφηναν να φύγει αν πρώτα δεν συλλαμβάνανε τον διευθυντή.

Την ίδια στιγμή και στην κρήτη οι γονείς μήνυσαν τον διευθυντή σχολείου για τον ίδιο λόγο, γιατί δεν επέτρεψε σε μαθητή που δεν είχε κάνει το τεστ να μπει στο σχολείο.

Κάποιοι γονείς οι οποίοι αρνούνται τα παιδιά τους να υποβάλλονται σε εξετάσεις για να παρακολουθούν τα μαθήματα του σχολείου απειλούν με μηνύσεις, στέλνουν εξώδικα…  Μεταξύ άλλων επικαλούνται είναι ότι απόφαση για την απαγόρευση αυτή είναι αντισυνταγματική και ότι η πρόσβαση στο σχολείο πρέπει να είναι ελεύθερη για όλους τους μαθητές κι ότι το self test είναι μια ιατρική πράξη που δεν μπορεί γίνει στο σπίτι ούτε από ανήλικους μαθητές.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 14/04/2021