Πολιτική

Τι είπε η Πελώνη για υπερτοπικές μετακινήσεις και AstraZeneca

08.04.2021 | 13:23

Από τα επιδημιολογικά δεδομένα υπογράμμισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, κ. Πελώνη, ότι θα εξαρτηθεί το άνοιγμα των υπερτοπικών μετακινήσεων ενόψει Πάσχα.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, δήλωσε πώς οι αποφάσεις για τις υπερτοπικές μετακινήσεις θα ληφθούν τελευταία στιγμή.

AstraZeneca
Ανακοινώσεις ακόμα και εντός της ημέρας αναμένονται σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca στη χώρα, καθώς συνεδριάζει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής έρχεται μετά τη σχετική χθεσινή ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, σύμφωνα με την οποία θεωρεί πιθανή αλλά πολύ σπάνια παρενέργεια τις θρομβώσεις ως αποτέλεσμα της χορήγησης του εμβολίου της AstraZeneca.

Όπως ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, «αναμένουμε την απόφαση της Επιτροπής Εμβολιασμών σήμερα, το αργότερο μέχρι αύριο, για να υπάρξουν περαιτέρω τοποθετήσεις».

Σύμφωνα με την ίδια δε, η ανακοίνωση του EMA ήταν σαφής πως τα οφέλη του εμβολίου είναι περισσότερα από τις τυχόν παρενέργειες.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 08/04/2021

Πολιτική