Ελλάδα

Χωρίς τέλος συνωστισμοί και κορωνοπάρτι – Επίθεση με πέτρες σε περιπολικό

05.04.2021 | 13:19

Και ενώ η χώρα βράζει από κρούσματα κάποιοι συνεχίζουν να αντιδρούν ανεύθυνα και να συνωστίζονται σε πάρκα και έξω από καταστήματα take away.

Έκρυθμη ήταν η νύχτα την Κυριακής στο Φάληρο, όπου άγνωστοι πέταξαν πέτρες και ξύλα σε περιπολικό που πήγε για να ελέγξει την τήρηση των μέτρων στα Ολυμπιακά Ακίνητα.

Όλα ξεκίνησαν στις 21:30. Το περιπολικό πήγε στο σημείο μετά από αναφορές για συγκέντρωση πολιτών, κάτι που είχε συμβεί και το προηγούμενο σαββατοκύριακο.

Οι αστυνομικοί καλούσαν από το μεγάφωνο τον κόσμο να διαλυθεί και να επιστρέψει στα σπίτια τους, ωστόσο δέχτηκαν επίθεση με ξύλα και πέτρες με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές στο περιπολικό, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός αστυνομικού.

Στη Θεσσαλονίκη χιλιάδες άτομα συγκεντρώθηκαν σε υπαίθρια πάρτι στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο, σε πλατείες και πεζοδρόμια.

Διασκέδασαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με μουσική και αλκοόλ. Μετέτρεψαν τα μηχανάκια σε μπάρες, τραπεζάκια και καθίσματα και συνέχισαν να πίνουν το ποτό τους πάρα τις συστάσεις των αστυνομικών.

Και στην Πάτρα, παρά τα ανησυχητικά επιδημιολογικά δεδομένα με το λιανεμπόριο να παραμένει κλειστό, ο κόσμος την Κυριακή βγήκε από τα σπίτια του με αποτέλεσμα το απόγευμα να επικρατήσει το αδιαχώρητο στην Πλατεία Υψηλών Αλωνιών.

Παγκάκια και πεζούλια γέμισαν κόσμο. Οι περισσότεροι με έναν καφέ ή ένα ποτό στο χέρι, τα οποία είχαν προμηθευτεί από καταστήματα take away χωρίς μάσκες χωρίς αποστάσεις.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 05/04/2021

Ελλάδα