Κόσμος

Βουλγαρία: Ρυθμιστής του πολιτικού παιχνιδιού ο showman Τρίφονοφ

05.04.2021 | 14:25

Στη γειτονική μας Βουλγαρία ο πρωθυπουργός Μπορίσοφ κέρδισε τις εκλογές, αλλά θα είναι δύσκολο να σχηματίσει κυβέρνηση μετά τις σοβαρές απώλειες του κόμματός του. Μεγάλος κερδισμένος των χθεσινών εκλογών είναι ένας σόουμαν που αναδεικνύεται σε ρυθμιστή της πολιτικής ζωής.

Πρόκειται για τον Σλάβι Τρίφονοφ, ο οποίος επί χρόνια παρουσίαζε ένα πολύ δημοφιλές σόου, και είναι ιδιαίτερα αγαπητός στη Βουλγαρία. Ενδεικτικό αυτού και το γεγονός ότι λίγους μήνες πριν τις εκλογές ίδρυσε το κόμμα του και ήρθε δεύτερος, αφαιρώντας πολλές ψήφους από τα δύο μεγάλα μέχρι τώρα κόμματα.

Το σοσιαλιστικό κόμμα ήρθε τρίτο, υπέστη μεγάλες απώλειες, ενώ ο πρωθυπουργός θα δυσκολευτεί να σχηματίσει κυβέρνηση καθώς οι κυβερνητικοί του εταίροι έμειναν εκτός Βουλής.

Στο κοινοβούλιο μπαίνουν έξι πολιτικοί σχηματισμοί. Οι περισσότεροι από αυτούς στήριξαν τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που έγιναν όλο το περασμένο καλοκαίρι οπότε οι πολιτικοί αναλυτές δεν αποκλείουν ενδεχόμενο να υπάρξουν και δεύτερες κάλπες στη Βουλγαρία μέχρι το τέλος του χρόνου.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 05/04/2021

Κόσμος