Καιρός

Συννεφιά και βροχές την Τρίτη

05.04.2021 | 13:57

Την Tρίτη η μέρα θα ξεκινήσει με αυξημένη συννεφιά.

Ασθενείς τοπικές βροχές αναμένονται στο νότιο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά, λιγότερα τα φαινόμενα στην Πελοπόννησο θα περιοριστούν στο εσωτερικό της και στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο. Για άλλη μια μέρα αναφέρομαι σε λασποβροχές λόγω και της μεταφοράς στην ατμόσφαιρα σκόνης από την Αφρική. Αυτή είναι η εικόνα για το πρώτο μισό της ημέρας. Από το μεσημέρι φαίνονται μεγαλύτερα ανοίγματα του καιρού, περισσότερος ήλιος, όμως θα βρέξει μέσα στη νύχτα σε περιοχές στη δυτική Ελλάδα, κυρίως στην Ήπειρο και δυτική Στερεά.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι σε μικρή άνοδο, θα φτάσει τους 16-17 στα βόρεια, 20-23 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, 20-21 οι μέγιστες στο Αιγαίο, όμως αρκετά υψηλές τιμές περιμένουμε στην Κρήτη λόγω του νοτιά φτάνοντας στα βόρεια παράλια τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί 4-6 μποφόρ, στο Αιγαίο νοτιοδυτικοί 4-6 και στα νότια και ανατολικά πολύ ισχυροί 7-8 μποφόρ, θα υποχωρήσουν μέσα στη νύχτα.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με πρόσκαιρες νεφώσεις το πρωί , οι οποίες μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες πιθανόν να δώσουν ένα ψιλόβροχο στα βόρεια και δυτικά κυρίως του νομού. Η θερμοκρασία από 12-22 , και οι άνεμοι βόρειοι 3-5 τοπικά και 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι άστατος με συννεφιά και μέτριας έντασης βροχές μέχρι το απόγευμα, στη συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία από 9-17 , νότιοι άνεμοι στην περιοχή 2-4 μποφόρ.

Να περάσουμε και στην Τετάρτη , με βροχές στα δυτικά και βόρεια και τη νύχτα και στο ανατολικό Αιγαίο και περισσότερο ήλιο στις υπόλοιπες περιοχές. Δυτικοί νοτιοδυτικοί οι άνεμοι στα πελάγη 4-6 στα νότια 7 μποφόρ και η θερμοκρασία το μεσημέρι στους 19-20 τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά και 23 βαθμούς.

Κλείνοντας, την Πέμπτη αναμένεται μια ψυχρή εισβολή μικρής έντασης. Κύρια χαρακτηριστικά η πτώση της θερμοκρασίας κατά 5-7 βαθμούς, με τις μέγιστες κοντά στους 14-16 στα ηπειρωτικά, 19 στο Αιγαίο, βοριάδες 5-7 μποφόρ στα πελάγη, βροχές και χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα μετατοπιστούν νοτιότερα, αφήνοντας την υπόλοιπη χώρα με βελτιωμένο καιρό και πιο καθαρή ατμόσφαιρα.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 05/04/2021

Καιρός