Ελλάδα

Πρεμιέρα με μάσκες, ουρές και rapid test για το λιανεμπόριο – Εκνευρισμός σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη

05.04.2021 | 13:11 Eνσωμάτωση

Επαναλειτουργεί από σήμερα το πρωί για το λιανεμπόριο σε όλη σχεδόν τη χώρα και από το πρωί οι καταστηματάρχες έχουν σηκώσει ρολά για να υποδεχτούν τους πρώτους πελάτες με τη μέθοδο των clickaway και click inside.

Από σήμερα ισχύει ο νέος κωδικός στο 13032, ο οποίος έχει χρονικό περιορισμό τριών ωρών, ενώ επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις για τις αγορές.

Έτσι, στην οδό Ερμού και σε ακόμη 101 σημεία σε όλη τη χώρα εργαζόμενοι και καταναλωτές έκαναν rapidtest προκειμένου να πάνε με ασφάλεια στην εργασία τους.

Τα καταστήματα θα λειτουργήσουν με  διευρυμένο προαιρετικό  ωράριο  από τις 07:00 το πρωί έως τις 8:30 το βράδυ, από Δευτέρα έως Σάββατο.

«Μούδιασμα» και εκνευρισμός σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη

Την ίδια στιγμή τα καταστήματα σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη δεν λειτούργησαν, ύστερα από την απόφαση που πήρε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής η κυβέρνηση, βάζοντας «φρένο» στις ετοιμασίες των καταστηματαρχών.

Οι έμποροι εκεί είναι οργισμένοι με την απόφαση να εξαιρεθούν οι τρεις περιοχές ενώ προειδοποιούν με «αντάρτικο» τονίζοντας ότι δεν θα πειθαρχήσουν στην απόφαση της κυβέρνησης.

Ειδικότερα, στην περιοχή της Πολίχνης, στην Θεσσαλονίκη, οι καταστηματάρχες βρέθηκαν από νωρίς το πρωί στα μαγαζιά τους και στις 9 το πρωί άνοιξαν τα φώτα, όπως θα ήταν κανονικά αν βρισκόντουσαν σε λειτουργία.

Όπως είπαν οι ίδιοι δεν έχουν σκοπό να προχωρήσουν σε πωλήσεις, αλλά η διαμαρτυρία έχει συμβολικό χαρακτήρα, ενώ μέχρι στιγμής αναμένουν τις ανακοινώσεις τις κυβέρνησης. Όπως είπε η εκπρόσωπος των καταστηματαρχών στον Δ. Παύλου Μελά, Ιφιγένεια Τοσίδου, η ζημιά που έχουν υποστεί οι επαγγελματίες είναι τεράστια κάνοντας λόγο για καταστροφή.

Mάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, αναμένονται κινητοποιήσεις και αύριο, σε άλλες περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Στην Πάτρα, καταστηματάρχες έβαλαν κηδειόχαρτα έξω από τα μαγαζιά τους, θέλοντας να δείξουν τις επιπτώσεις που θα έχει στις επιχειρήσεις τους η απόφαση της κυβέρνησης να μην ανοίξουν.

Παραδοχή Σταμπουλίδη
Πάντως ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης μίλησε στο MEGA και είπε ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα ξανακλείσει το λιανεμπόριο, ενώ παραδέχθηκε ότι ήταν λάθος η κατάργηση της μεθόδου click away.

Παγκόσμια πρωτοτυπία χαρακτήρισε το άνοιγμα οικονομικών δραστηριοτήτων στην οξεία φάση της πανδημίας ο Νίκος Καπραβέλος μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», τονίζοντας ότι δεν θα έπρεπε να ανοίξει πουθενά στην Ελλάδα το λιανεμπόριο..

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 05/04/2021