Πολιτική

Λιανεμπόριο: Εν μέσω διαμαρτυριών η επίσκεψη Πέτσα στην Πάτρα – Οργή στους επιχειρηματίες

04.04.2021 | 20:01

Με αποδοκιμασίες και με φωνές για ανοίξει το λιανεμπόριο υποδεχθηκε τον Στελιο Πετσα μια μερίδα καταστηματαρχών στην Πάτρα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών μετέβη στην αχαϊκή πρωτεύουσα για να σβήσει την φωτιά που άναψε η νυχτερινή εισήγηση των λοιμωξιολόγων να μην ανοίξει το λιανεμπόριο την Δευτέρα σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κοζάνη μπροστά στα δραματικά επιδημιολογικά δεδομένα των τριών περιοχών.

Ο Στέλιος Πέτσας συναντήθηκε με τον δήμαρχο της πόλης και τους εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου και δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει τα αιτήματά τους στον πρωθυπουργό.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αποδοκιμάστηκε και κατά την αποχώρησή του από το δημαρχείο της Πάτρας, ενώ το παρών στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας έδωσαν και βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι περιφεριάρχες των περιοχών που δεν θα λειτουργήσει το λιανεμπόριο από την Δευτέρα με κοινή τους επιστολή ζητούν από τον πρωθυπουργό έκτακτη οικονομική ενίσχυση 5.000 ευρώ για όλο τον εμπορικό κόσμο χωρίς μάλιστα καμία εξαίρεση.

«Ώστε να αποκατασταθεί η ρευστότητα και να καλυφθεί μέρος των δαπανών που πραγματοποιήθηκαν ενόψει της προαναγγελθείσας άρσης των περιορισμών που αιφνιδίως δεν υλοποιήθηκε στις περιοχές μας» υπογραμμίζουν.

Δραματική δήλωση για τη Θεσσαλονίκη

Η απόφαση να μην ανοίξουν τα καταστήματα την Δευτέρα στην Θεσσαλονίκη έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, ενώ κάποιοι καταστηματάρχες επιμένουν ότι θα ανοίξουν με κάθε κόστος.

«Εμείς δεν θέλουμε να κάνουμε λεονταρισμούς και δεν θέλουμε να παρασύρουμε τον κόσμο σε πράγματα τα οποία θα μας εκθέσουν την επόμενη μέρα. Βεβαίως υπάρχει τεράστια ανάγκη να αποζημιωθούνε και μάλιστα δεν θα σταματήσουμε μόνο σε αυτό το πεντοχίλιαρο που ζητούν οι 3 περιφερειάρχες αλλά θα προχωρήσουμε και παρακάτω» σημείωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης.

«Δεν θα πάμε κόντρα στον νόμο, αλλά με νόμιμους τρόπους θα διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούμαστε. Να προσφύγουμε ακόμα ένδικα» υπογράμμισε ο Δημήτρης Μηλιάδης, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμαριάς.

Ενδεικτική του κλίματος στην κυβέρνηση ειδικά για τη Θεσσαλονίκη είναι η δήλωση που έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης.

«Σήμερα λοιπόν έρχεται η επιτροπή και λέει ότι πρέπει η Θεσσαλονίκη να μείνει κλειστή. Τι έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση; Να αφήσει τη Θεσσαλονίκη να γίνει Μπέργκαμο;» σημείωσε ο κ. Παπαθανάσης.

«Το ελάχιστο που έχει να κάνει μία κυβέρνηση που δεν μπορεί να διαχειριστεί τίποτα πια, είναι να τους αποζημιώσει για τα δικά της εγκληματικά λάθη» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Κυβερνητικό κλιμάκιο αναμένεται να μεταβεί στην Θεσσαλονίκη αλλά και την Κοζάνη τις επόμενες ημέρες για να συναντηθεί με τον εμπορικό κόσμο των περιοχών αυτών.

Στα «κάγκελα» οι επιχειρηματίες

Οι αποφάσεις αυτές της κυβέρνησης οδήγησαν στα «κάγκελα» τους επιχειρηματίες.

Οι μεγαλύτεροι εμπορικοί σύλλογοι στη Θεσσαλονίκη προτρέπουν τα μέλη τους να μην ανοίξουν αύριο τα μαγαζιά τους και να συμμορφωθούν με τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Στον αντίποδα, στην Πάτρα οι καταστηματάρχες αποφάσισαν να ανοίξουν τα μαγαζιά τους παρά τις αντίθετες εισηγήσεις, ωστόσο, όπως λένε, οι πελάτες δε θα έχουν τη δυνατότητα να ψωνίσουν.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 04/04/2021