Ελλάδα

Θάνατος 63χρονης Ίλιον: Υπάρχουν ενδείξεις ότι φταίει το εμβόλιο λέει ο συνήγορος της οικογένειας

31.03.2021 | 17:23

Μυστήριο αποτελεί ο θάνατος 63χρονης γυναίκας μισή ώρα μετά τον εμβολιασμό της, στο Κέντρο Υγείας στο Ίλιον.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η άτυχη γυναίκα είχε κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca, ενώ η αιτία του θανάτου της είναι πνευμονικό οίδημα.

Κατά τη διαδικασία της νεκροψίας νεκροτομής, ο ιατροδικαστής βρήκε ένα παλαιό έμφραγμα το οποίο οδήγησε στο πνευμονικό οίδημα και έχουν σταλεί και δείγματα για ιστολογική εξέταση προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπήρχε κάτι άλλο.

Σημειώνεται ότι η 63χρονη έπασχε από σακχαρώδη διαβήτη και στεφανιαία νόσο.

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Αντώνης Σακαρούδης, δικηγόρος οικογένειας θύματος, σημείωσε πως η 63χρονη είναι υγιής και είχε ενημερώσει το εμβολιαστικό κέντρο για τα υποκείμενα νοσήματά της.

«Ήταν ζητήματα που ήταν ρυθμισμένα και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα υγείας».

Η γυναίκα στο παρελθόν είχε υποστεί κάποιο έμφραγμα αλλά δεν υπάρχει συνάφεια με τον θάνατό της, ενώ πριν ένα μήνα είχε κάνει εξετάσεις οι οποίες είχαν βγει καλές.

Η οικογένεια κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου μέσω της οποίας επιθυμούν η εισαγγελία Αθηνών να διεξάγει άμεσα έρευνα για τις συνθήκες εμβολιασμού με το σκεύασμα της AstraZeneca.

«Οι ενδείξεις υπάρχουν, από εκεί και πέρα είναι δουλειά της πολιτείας να δούμε αν το εμβόλιο είναι ασφαλές», τονίζει ο δικηγόρος.

Αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός, σύμφωνα με τον συνήγορο, ότι δεν υπήρχε κανένας εκπρόσωπος ούτε της εταιρίας AstraZeneca αλλά ούτε και του υπουργείου Υγείας το πρωί στο νοσοκομείο.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 31/03/2021

Ελλάδα