Κόσμος

Νέο χάος στην Ευρώπη με την AstraZeneca

31.03.2021 | 17:39

Η Γερμανία επιμένει να μην εμβολιάζει με το σκεύασμα της AstraZeneca ανθρώπους κάτω από 60 ετών, κυρίως τις γυναίκες. Ωστόσο επανήλθε με νέα δήλωση διορθωτική λέγοντας ότι ανεπιφύλακτα η AstraZeneca είναι πολύ καλή για τους άνω των 60.

Στη χώρα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα ωστόσο καθώς υπάρχουν 2,2 εκατομμύρια δόσεις που έχουν ήδη δοθεί.Την ίδια στιγμή η Αυστρία είπε ότι συνεχίζει να κάνει το εμβόλιο για κάτω από 60, όπως και άλλες χώρες, όπως και η Γαλλία.

Όμως πολλοί θεωρούν ότι δεν άσχετη η συγκυρία που ο Μακρόν, ο Πούτιν και η Μέρκελ έκαναν μια τηλεδιάσκεψη για να ανοίξει ο δρόμος για να έρθει το Sputnik V στην ευρωπαϊκή ένωση.

Αναλυτές σε έγκυρα περιοδικά κάνουν λόγο για πολιτική στόχευση. Ένα παιχνίδι της Γερμανίας και της Γαλλίας με την Βρετανία η οποία έχει ως θύμα την AstraZeneca. Κανεις όμως δεν μπορεί να παραβλέψει το γεγονός ότι υπάρχουν ανησυχητικά περιστατικά.

Υπάρχει μια πληροφορία που λέει ότι ο ευρωπαϊκός οργανισμός φαρμάκων ακόμα και απόψε μπορεί να συσκεφθεί για να δει τα νεότερα στοιχεία μετά την απόφαση της Γερμανίας για να δώσει και νέα απόφαση γιατί έχει δημιουργηθεί πολύ άσχημο κλίμα για την AstraZeneca.

Εμβόλιο Pfizer : Αποτελεσματικό και στους εφήβους 12-15 ετών, ανοίγει ο δρόμος για τους μαθητές

To εμβόλιο mRNA κατά της Covid-19 που ανέπτυξαν οι Pfizer/BioNtech είναι ασφαλές και αποτελεσματικό και στην ηλικιακή ομάδα των 12 έως 15 ετών, ανακοίνωσαν την Τετάρτη οι δύο εταιρείες, σε μια εξέλιξη που ίσως βοηθήσει στο άνοιγμα των σχολείων το επόμενο σχολικό έτος.

Η Pfizer αισιοδοξεί ότι θα προλάβει να αρχίσει τη διανομή του εμβολίου πριν από το φθινόπωρο, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αλβέρτος Μπουρλά.

Αίτημα για χρήση σε εφήβους αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες εβδομάδες στην αμερικανική FDA (Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων) και αργότερα στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA), μεταδίδει το Reuters.

Το εμβόλιο έχει ήδη εγκριθεί σε ΗΠΑ και Ευρώπη για άτομα 16 ετών και άνω, με αποτελεσματικότητα που υπερβαίνει το 90% στην πρόληψη ακόμα και της ασυμπτωματικής λοίμωξης.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 31/03/2021

Κόσμος