Πολιτική

Το χρονικό του φιάσκου των τηλεοπτικών αδειών

30.03.2021 | 20:06 Eνσωμάτωση

Στα τέλη Αυγούστου του 2016 άρχισε να γράφεται η σκοτεινή ιστορία των τηλεοπτικών αδειών με το διαγωνισμό που επιχείρησε να στήσει η τότε κυβέρνηση σε μία προσπάθεια να εκτελέσει ένα κομμάτι του σχεδίου της για τον έλεγχο των αρμών της εξουσίας. Με εκτελεστικό βραχίονα τον Χρήστο Καλογρίτσα το τότε Μέγαρο Μαξίμου έφτασε από το Ινστιτούτο της Φλωρεντίας μέχρι τα βοσκοτόπια της Ιθάκης έχοντας έναν και μόνο στόχο: Την άλωση του Τύπου τον οποίο άλλωστε η Κουμουνδούρου είχε φροντίσει να στοχοποιήσει από τις ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση.

Τέλη Αυγούστου του 2016 ο γιος του λεγόμενου κόκκινου εργολάβου Χρήστου Καλογρίτσα, Ιωάννης ετοιμάζεται να πάρει μέρος στο διαγωνισμό φιάσκο του Νίκου Παππά – εκτελώντας την αποστολή της τότε κυβέρνησης: Χειραγώγηση του τηλεοπτικού τοπίου και στο βάθος το ΣΥΡΙΖΑ Channel

Το περίφημο πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας είχε γνωμοδοτήσει και ο Νίκος Παππάς είχε αποφασίσει ότι τα κανάλια θα είναι τέσσερα.

Ο Ιωάννης – Βλαδίμηρος Χ. Καλογρίτσας χτύπησε τη δεύτερη άδεια με 52,600 εκατ. ευρώ.

Δεν πέρασαν όμως ούτε πέντε ημέρες και ο κ. Καλογρίτσας για να αποδειχθεί ότι το σχήμα Καλογρίτσα δεν είχε όχι απλά τα 3 εκατ.€ της εγγύησης αλλά ούτε και τα 20εκατ.€ για την καταβολή της πρώτης δόσης.

Για τους δυο επόμενους μήνες δυο μεγάλα και ιστορικά κανάλια βρίσκονται στο αέρα και οι εργαζόμενοί μία ανάσα από το φάσμα της ανεργίας.

Τέλη Οκτωβρίου στο ΣτΕ αποφασίζει ότι ο νόμος Παππά είναι άκυρος. Ο Διαγωνισμός Παππά ακυρώνεται αλλά μέχρι και εκείνη τη στιγμή στη δημοσιότητα κυριαρχούν τα βοσκοτόπια Καλογρίτσα στην Ιθάκη…

Οι οικογένεια Καλογρίτσα είχε προσκομίσει ως εγγύηση για τη συμμετοχή της στο διαγωνισμό τη μελλοντική εκμετάλλευση μιας κατά τα άλλα πολυδιαφημισμένης έκτασης 5.000 στρεμμάτων στα βουνά της Ιθάκης.

Τι κι αν ο κ. Καλογρίτσας δεν είχε ούτε σεντ για την πρώτη δόση ο Νίκος Παππάς όπως τότε έτσι και σήμερα επιμένει ότι ορθώς οι άνθρωποί του στη ΓΓ Ενημέρωσης δέχτηκαν το 2016 τα βοσκοτόπια του κ. Καλογρίτσα.

Το κουβάρι των μεθοδεύσεων στο διαγωνισμό παρωδία των τηλεοπτικών αδειών άρχισε να ξετυλίγεται όταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποφάσισε να αποκαλύψει τα πραγματικά σχέδια του Νίκου Παππά κατ’ εντολή του Αλέξη Τσίπρα για να στηθεί το ΣΥΡΙΖΑ channel.

«Ο κ. Καλογρίτσας ήρθε στο γραφείο μου και αυτό το ραντεβού το κανόνισε ο κ. Παππάς με εντολή του κ. Τσίπρα, όπως μου είχε πει, γιατί δεν έκανε τίποτα χωρίς να το γνωρίζει ο κ. Τσίπρας με σκοπό να χρηματοδοτήσω τον κ. Καλογρίτσα.»

Ο άλλοτε πανίσχυρος υπουργός της κυβέρνησης Τσίπρα όλο το καλοκαίρι του 2016 περιόδευε από Δήμο σε Δήμο της Αττικής και ξεδίπλωνε το σχέδιο κατά της διαπλοκής.

Μόνο που στη Νέα Σμύρνη ο φακός ήταν εκεί για να καταγράψει ένα ακόμη ντοκουμέντο… Τον Ιούνιο του 2016 στην πρώτη σειρά της εκδήλωσης στη Νέα Σμύρνη καθόταν και ο γνωστός εργολάβος Χρήστος Καλογρίτσας με τον Νίκο Παππά να ξεδιπλώνει στους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ την άλωση του Τύπου.

Μόνο που χρήματα δεν υπήρχαν και όπως αποκάλυψε ο Βαγγέλης Μαρινάκης τον Απρίλιο του 2019 ο κ. Παππάς του ζήτησε δανεικά.

«Ήρθε στο γραφείο μου και μου ζήτησε να του καταβάλλω υπο μορφή δανεισμού το ποσό της πρώτης δόσης των 20,5εκατ. € για να πληρώσει και ο ίδιος την πρώτη δόση.»

Ο κ. Καλογρίτσας όμως το περασμένο καλοκαίρι έκανε τις δικές του αποκαλύψεις για το ρόλο του Νίκου Παππά στο να στηθεί το κανάλι του ΣΥΡΙΖΑ για να εμπλέξει τελικά και την εφημερίδα Ντοκουμέντο, εκεί δηλαδή που κατέληξαν τα χρήματα της εγγύησης για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό.

Στην μήνυση που κατέθεσε κατά της λιβανέζικης εταιρείας CCC αποκαλύπτει ότι για τις ανάγκες του διαγωνισμού συστάθηκε εικονική εταιρεία και μετά την έκπτωση από το διαγωνισμό τα χρήματα δόθηκαν για την έκδοση της εφημερίδας.

«Ο κ. τσίπρας από τη μέρα που έχει γίνει πρωθυπουργός έχει πει 5 εκατ. ψέματα και έχει κάνει 3 εκατ. εγκλήματα.»

Στην αλληλογραφία με τους Λιβανέζους κομβικό ρόλο είχε πρόσωπο με την κωδική ονομασία white porcha έκανε όλες τις υπόγειες διαβουλεύσεις και όλα αυτά όπως καταγγέλει τώρα ο εργολάβος βρίσκοντας σε νγώση του white house του τότε Μεγάρου Μαξίμου δηλαδή.

Σε εξέλιξη η ψηφοφορία για την προανακριτική για Παππά

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ψηφοφορία στη Βουλή για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το Νίκο Παππά. Η ψηφοφορία είναι μυστική και λόγω των μέτρων για την πανδημία όπου οι βουλευτές θα ψηφίζουν σε ομάδες των 50, ανά ημίωρο, η διαδικασία αναμένεται να κρατήσει αρκετή ώρα και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το αποτέλεσμα θα βγει αργά το βράδυ.

Απαιτούνται 151 ψήφοι

Η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 7 το απόγευμα και για τη σύσταση της προανακριτικής απαιτείται η απόλυτη πλειοψηφία επί των 300 βουλευτών, δηλαδή απαιτούνται 151 ψήφοι υπέρ της σύστασης της προανακριτικής επιτροπής.

Στην ψηφοφορία δεν μετέχει ο Νίκος Παππάς, κατά του οποίου στρέφεται η πρόταση για την άσκηση δίωξης.

Επισημαίνεται ότι η μυστική ψηφοφορία μπορεί να γίνει τόσο με τη φυσική παρουσία των βουλευτών όσο και με επιστολική ψήφο, μετά την τροποποίηση του άρθρου 70Α του Κανονισμού της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι την πρόταση για τη σύσταση της προανακριτικής επιτροπής έχουν καταθέσει 30 βουλευτές της ΝΔ και κατά την ψηφοφορία αναμένεται να επικυρωθεί από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, καθώς τόσο η ΝΔ όσο και το ΚΙΝΑΛ τάσσονται υπέρ της προανακριτικής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταψηφίσει, οι βουλευτές του ΚΚΕ θα ψηφίσουν παρών, ενώ απέχουν οι βουλευτές του ΜέΡΑ25.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 30/03/2021