Κόσμος

Ο Ερντογάν θέλει και τον χρυσό των Τούρκων

30.03.2021 | 21:29 Eνσωμάτωση

Η οικονομία της Τουρκίας μετατρέπεται σε εφιάλτη για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Δέκα μόλις ημέρες μετά την τέταρτη σε πέντε χρόνια αλλαγή στην κεφαλή της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας, σήμερα ήρθε και η αποπομπή του υποδιοικητή της, Μουράτ Τσετινγκαγιά.

Πλέον ο Ερντογάν επιχειρεί να βάλει χέρι στις τσέπες και τα στρώματα των Τούρκων πολιτών.

Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να επαναλάβω την έκκληση μου στους πολίτες μας να φέρουν το χρυσό και το ξένο νόμισμα που διατηρούν στα σπίτια τους και αποτελούν εθνικό μας πλούτο στην οικονομία μας μέσω των τραπεζών.

Οι σπασμωδικές κινήσεις του Τούρκου Προέδρου “βύθισαν” εκ νέου την τουρκική λίρα. Οι αγορές έφτασαν σήμερα να ζητούν 8,45 λίρες ανά δολάριο και σχεδόν 10 λίρες ανά ευρώ.

Με την τουρκική οικονομία στα όρια του εκτροχιασμού οι ενισχυτικές “κορώνες” του Προέδρου φέρνουν πλέον χειροκρότημα μόνο από τους φανατικούς οπαδούς του.

Η ακρίβεια και ο πληθωρισμούς αδειάζουν από χρήματα και υπομονή τους Τούρκους πολίτες.

Ο Ερντογάν πάντως επιλέγει να ζει το δικό του νεοθωμανικό όνειρο. Μετά το αεροδρόμιο Ατατούρκ και τα 12 δισεκατομμύρια δολάρια που κόστισε, το δικό του παλάτι των 1100 δωματίων και των 600 εκατομμυρίων δολαρίων δημοσίου χρήματος, τώρα ο Τούρκος Πρόεδρος οραματίζεται και την δική του διώρυγα στην Κωνσταντινούπολη.

Για να χρηματοδοτηθούν τα όνειρα του Προέδρου επιστρατεύονται πρώτα οι πιο στενοί φίλοι. Ο Ερντογάν υποδέχθηκε στην Κωνσταντινούπολη το περασμένο Σάββατο, τον Υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ σε μία συνάντηση που όπως αναφέρει ο αραβικός τύπος, περιείχε και συζητήσεις για νέα άκρως αναγκαία, ένεση ρευστότητας από το εμιράτο.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 30/03/2021