Ελλάδα

Αυξημένη η κινητικότητα στους δρόμους σε σχέση με το lockdown του 2020

30.03.2021 | 21:20

Όλη η συζητηση για χαλάρωση των μέτρων σ ενα μεγάλο βαθμό εκκινεί από την κοινή παραδοχή ότι το φετινό lockdown δεν εφαρμόστηκε ούε καταπροσέγγιση όπως το περσινό. Το αποδεικνύουν και οι αριθμοί...

Στο εθνικό μετσόβιο πολυτεχνείο σε μια έρευνα του οποίου προΐσταται ο κύριος Γιώργος Γιαννής παρουσιάζει τα εξής στοιχεία, δείχνει με ξεκάθαρο τρόπο ότι ενώ στο πρώτο lockdownη κυκλοφορία το αυτοκίνητο μειώθηκε σε σχέση με την κανονική περίοδο πριν από την πανδημία κατά 70%. Στο δεύτερο είχαμε μια αύξηση στην κυκλοφορία το αυτοκίνητο κατά 110 τοις εκατό.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Α LOCKDOWN
-70%
σε σχέση με την περίοδο πριν το Α Lockdown

Β LOCKDOWN
+110%
σε σχέση με Α lockdown

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΠΕΖΩΝ

Α LOCKDOWN
-68%
σε σχέση με την περίοδο πριν το Α Lockdown

Β LOCKDOWN
+98%
σε σχέση με Α lockdown

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 30/03/2021

Ελλάδα
Ελλάδα

Δολοφονία Καραϊβάζ: Καρέ καρέ εξετάζουν οι αρχές το οπτικό υλικό με τους δύο υπόπτους

Καρέ καρέ εξετάζουν οι αρχές το οπτικό υλικό που καταγράφει τους δύο υπόπτους για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους βίντεο με τις κινήσεις των δραστών λίγα λεπτά πριν και μετά την εκτέλεση του δημοσιογράφου. Την ίδια ώρα οι αρχές δεν αποκλείουν συνεργός των δραστών- ενδεχομένως γυναίκα- να τους ειδοποίησε όταν ο Γιώργος Καραϊβάζ έφυγε από το σταθμό όπου εργαζόταν για το σπίτι του στον Αλιμο, προκειμένου να υπολογίσουν τον χρόνο άφιξης. Στο φως ηρθε και νέα συγκλονιστική μαρτυρία σχετικά με τη δολοφονική ενέδρα στον Γιώργο Καραϊβάζ, ενώ εξετάζονται εξονυχιστικά το κινητό τηλέφωνο και ο υπολογιστής του θύματος, προκειμένου να εντοπίσουν οποιοδήποτε στοιχείο μπορεί να βοηθήσει στις έρευνες.