Υγεία

Κορωνοϊός: Γεμάτες οι ΜΕΘ – «Γονατίζουν» τα νοσοκομεία

30.03.2021 | 20:42 Eνσωμάτωση

Να κορυφωθεί η πίεση στα νοσοκομεία αναμένουν οι επιστήμονες αυτή την εβδομάδα, το ερώτημα που τίθεται ωστόσο είναι πού θα βρεθούν διαθέσιμες κλίνες σε μονάδες εντατικής θεραπείας εφόσον χρειαστούν.

Είναι εικόνες από δημόσιο νοσοκομείο σε εφημερία. Δεκάδες ασθενείς σε θάλαμο Covid περιμένουν για να εξεταστούν. Άλλοι πάνω σε φορεία, άλλοι πάνω σε ράντζα και κάποιοι σε καρέκλες. Μια ακόμα μάχη με τον αόρατο εχθρό.

Για τρίτο συνεχόμενο 24ωρο καταγράφηκε νέο αρνητικό ρεκόρ σε διασωληνωμένους, ενώ δεκάδες άλλοι ασθενείς παραμένουν σε λίστα αναμονής εκτός εντατικής.

Στην Κρήτη, σε λίγες ώρες εντοπίσθηκαν τουλάχιστον 15 κρούσματα σε τμήματα του νοσοκομείου στο Ηράκλειο.

Την ώρα που έξω από το υπουργείο Υγείας ήταν σε εξέλιξη η διαμαρτυρία των υγειονομικών, ο υπουργός Υγείας, παρουσία και του Σωτήρη Τσιόδρα, ενημέρωνε τους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα.

Σύμφωνα με τον Βασίλη Κικίλια, σήμερα σε όλη τη χώρα λειτουργούν 1.483 κλίνες ΜΕΘ.

Από αυτές, οι 891 είναι ΜΕΘ-COVID και οι 592 ΜΕΘ non Covid.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, από τις 59 κλίνες ΜΕΘ στην Αττική που έχει κρατήσει ο ιδιωτικός τομέας, οι 56 είναι σήμερα κατειλημμένες. Μόνο 3 κλίνες ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα είναι σήμερα κενές στην Αττική.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 30/03/2021