Ελλάδα

Μεγάλο ενδιαφέρον τουριστών για την Ελλάδα – Κλείνουν βίλες και σουίτες

30.03.2021 | 17:18

Μπορεί ο κόσμος να παραμένει διστακτικός ωστόσο, οι κρατήσεις αρχίζουν να μαζεύονται για ένα αξέχαστο καλοκαίρι στο νησί των ανέμων.

«Τον τελευταίο μήνα κάτι αρχίζει και κινείται. Βέβαια αφορούν κυρίως τους μήνα Ιούλιου Αύγουστο και Σεπτέμβριο» τονίζει ο Ηρακλής Ζησιμόπουλος, πρόεδρος του σωματείου επαγγελματιών και επιχειρήσεων χώρας Μυκόνου.

Ο επιχειρηματίας Λευτέρης Σικινιώτης τόνισε: «Κρατήσεις υπάρχουν και για την ακρίβεια στην δικιά μας περίπτωση επειδή είχαμε χαμηλώσει τις τιμές προϋπήρχαν οι κρατήσεις. Δηλαδή κρατήσεις υπήρχαν κι από τον Γενάρη. Οι κρατήσεις είναι δειλές για την ώρα για Μάιο και Ιούνιο, αλλά οι ξενοδόχοι δελεάζουν με πολύ οικονομικές προσφορές για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, για τα δεδομένα της Μυκόνου».

Ανάρπαστες έχουν γίνει οι βίλες της Μυκόνου τους καλοκαιρινούς μήνες. Υπερπολυτελής βίλα με 10 δωμάτια νοικιάζεται για 6 ημέρες τον Ιούλιο έναντι 56.000 ευρώ. Η συγκεκριμένη βίλα έχει ήδη νοικιαστεί για τον 15αυγουστο.

Σουίτα μπροστά στη θάλασσα με δύο υπνοδωμάτια νοικιάζεται για τις δύο τελευταίες εβδομάδες του Ιούλιου από 5.500 ευρώ μόνο 3.300 ευρώ.

Όπως εξηγούν στο LIVE NEWS, επιχειρηματίες του νησιού οι κρατήσεις δεν αφορούν μόνο καταλύματα αλλά και τα εστιατόρια.

«Εμείς επειδή έχουμε και εστιατόριο, έχουμε κρατήσεις και στο εστιατόριο που είναι παρήγορο. Γιατί όταν κάποιος κλείνει τραπέζι στις 28 Ιουλίου παράδειγμα, πάει να πει ότι έχει κλείσει και το ξενοδοχείο του πιο μπροστά.
Ήδη η Qatar Airways έχει ανακοινώσει τις απευθείας πτήσεις από τη Ντόχα προς τη Μύκονο με 3 δρομολόγια την εβδομάδα, συνδέοντας το κυκλαδίτικο νησί με περισσότερες από 35 πόλεις στην Ασία και στη Μέση Ανατολή» αναφέρει ο κ. Σικινιώτης.

Από την άλλη, οι μοναδικοί Έλληνες που έχουν εμφανιστεί μέχρι στιγμής για να κάνουν κράτηση στη Μύκονο, είναι κάτοικοι του εξωτερικού που διατηρούν εξοχικά στο νησί των ανέμων.

Οι επιχειρηματίες του νησιού ζητούν να ενημερωθούν για τους κανόνες με τους οποίους θ’ ανοίξει ο τουρισμός ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα για το δεύτερο καλοκαίρι στην μετά covid εποχή.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 30/03/2021

Ελλάδα