Υγεία

Θεραπεία σκολίωσης: Τα πλεονεκτήματα της ρομποτικής τεχνολογίας

30.03.2021 | 18:52 Eνσωμάτωση

Με νέες καινοτόμες τεχνικές αντιμετωπίζεται πλέον η πάθηση της σκολίωσης, ένα κοινό πρόβλημα για χιλιάδες ανθρώπους.

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Μάριος Λυκίσσας, διευθυντής Κλινικής Σπονδυλικής Στήλης Metropolitan Hospital, σημείωσε ότι η αντιμετώπιση της νόσου έχει αλλάξει σημαντικά όσον αφορά τις προσεγγίσεις αλλά και τις τεχνικές.

«Η ρομποτική τεχνολογία είναι αυτή που κατέχει τα πρωτεία όσον αφορά την αντιμετώπιση των ασθενών με παραμορφώσεις της σπονδυλικής στήλης. Ο λόγος είναι γιατί εμπεριέχει την ασφάλεια, δηλαδή μείωση των επιπλοκών, την ακρίβεια, όσον αφορά την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων, και την αποτελεσματικότητα, η οποία μεταφράζεται σε ένα άριστο αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα, δηλαδή σε ένα ευχαριστημένο ασθενή».

Ο κ. Λυκίσσας τόνισε ότι η σκολίωση θεραπεύεται χειρουργικά, τονίζοντας ότι: «όσο πιο νωρίς έχει έρθει στον γιατρό του ένας ασθενής με σκολίωση, τόσο η επέμβαση θα είναι σίγουρο ότι θα έχει ένα άριστο αποτέλεσμα αισθητικά και λειτουργικά».

Ασθενείς κάθε ηλικίας μπορούν να προχωρήσουν στην χειρουργική διόρθωση της νόσου, με τα αποτελέσματα να είναι άκρως ενθαρρυντικά.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 30/03/2021