Πολιτική

Lockdown: Το κυβερνητικό σχέδιο για τη σταδιακή άρση των μέτρων

30.03.2021 | 13:10

Η κυβέρνηση εξετάζει πλέον σοβαρά το σταδιακό άνοιγμα δραστηριοτήτων, και είναι πολύ πιθανό πια από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο να επιτραπούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις.

Η κυβέρνηση θα κάνει δεκτή την όποια απόφαση της Επιτροπής αύριο. Ωστόσο κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι το μείγμα των μέτρων που εφαρμόζεται, έχει εξαντλήσει την αποτελεσματικότητά του καθώς τα κρούσματα παραμένουν υψηλά και οι πολίτες έχουν φτάσει στα όρια των αντοχών τους.

Έτσι η κυβέρνηση έχει εισηγηθεί τη μετατόπιση σε ανοικτούς χώρους με λελογισμένα ανοίγματα και για δραστηριότητες που αποδεδειγμένα δεν είναι μεταδοτικές και με μέτρα που οι πολίτες θα τηρούν.

Την ίδια ώρα από τη ΝΔ τονίζουν ότι η ανακοίνωση του Δήμου Νέας Σμύρνης ξαναφέρνει στο προσκήνιο το θέμα του συνωστισμού και τις επιπτώσεις των συγκεντρώσεων στη μετάδοση του ιού.

Το λιανεμπόριο αναμένεται να ανοίξει – σε πρώτη φάση μάλλον για τα μικρά καταστήματα – από την ερχόμενη Δευτέρα με μήνυμα στο 13032.

Τη Δευτέρα αναμένεται να επιστρέψουν στις αίθουσες και οι μαθητές γυμνασίων και λυκείων ενώ για την εστίαση ίσως ανάψει το πράσινο φως για να ανοίξει σε εξωτερικούς χώρους από τα μέσα Απριλίου και μετά.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 30/03/2021

Πολιτική