Ελλάδα

Εντυπωσιακός φωτισμός στο Καλλιμάρμαρο

30.03.2021 | 14:05 Eνσωμάτωση

Με τη φράση του Πιέρ Ντε Κουμπερτέν στην ελληνική γλώσσα, εγκαινίασε το νέο φωτισμό στο Καλλιμάρμαρο ο Τόμας Μπαχ, ορίζοντας ακόμη πιο έντονα τη «λάμψη» του σταδίου στο μακραίωνο ταξίδι της ιστορίας.

Στο Παναθηναϊκό στάδιο τοποθετήθηκαν 60 συστοιχίες με 3.600 σώματα led τα οποία αναδεικνύουν το κάλλος του μοναδικού αθλητικού χώρου στον κόσμο που είναι ολοκληρωτικά κατασκευασμένος από μάρμαρο. Με την πάροδο της ώρας το φως εναλλάσσεται από ψυχρό σε θερμό μειώνοντας κατά 70% τη φωτορύπανση και επιτυγχάνοντας κατά 50% εξοικονόμηση ενέργειας.

«Αυτός ο εμβληματικός τόπος είναι το νέο «φως» και για αυτόν το λόγο έχετε καταφέρει να συμβιώσετε την παράδοση, την ιστορία, τον πολιτισμό με τον μοντερνισμό» ανέφερε ο Τόμας Μπαχ.

Η λιτή τελετή των εγκαινίων, έγινε παρουσία της προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και τη «συνόδευσαν» οι νότες της ερμηνεύτριας μουσικού, Μόνικας Χριστοδούλου. Νωρίτερα, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης απένειμε στον πρόεδρο της ΔΟΕ, το μετάλλιο της Πόλης για τη διαρκή προσφορά του στις αρχές του Ολυμπισμού.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 30/03/2021