Πολιτική

Στον πρωθυπουργό ο Τόμας Μπαχ – Συμβολικό δώρο με αφορμή τα 200 χρόνια από την Επανάσταση

30.03.2021 | 13:53

Είναι το πρώτο ταξίδι του Τόμας Μπαχ μετά την επανεκλογή του στην ηγεσία της ΔΟΕ.

Ο ίδιος είπε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι θα ήθελε η εκλογή του να γίνει στην Αθήνα αλλά αυτό δεν ήταν εφικτό λόγω πανδημίας και πως θα του δοθεί η ευκαιρία να ολοκληρώσει τη θητεία του το 2025 στην Ολυμπία.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον συνεχάρη για την επανεκλογή του και εξέφρασε την αλληλεγγύη της για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η διεθνής αθλητική οικογένεια λόγω της πανδημίας.

Ο κ. Μπαχ τη διαβεβαίωσε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο θα διεξαχθούν με απόλυτη ασφάλεια και εξέφρασε την ελπίδα η κα Σακελλαρόπουλου να είναι παρούσα στην τελετή έναρξης στις 23 Ιουλίου.

Τον Πρόεδρο της ΔΟΕ συνεχάρη ο πρωθυπουργός αμέσως μετά στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι δύο άντρες μίλησαν για τις δυσκολίες στο χώρο του αθλητισμού λόγω της πανδημίας και αντάλλαξαν δώρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε στον Τόμας Μπαχ μια ελληνική σημαία με αφορμή τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση και ο πρόεδρος της ΔΟΕ του δώρισε ένα συλλεκτικό ολυμπιακό μετάλλιο με το «μήνυμα stay action, stay strong, stay healthy».

 

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 30/03/2021

Πολιτική