Καιρός

Δυνατοί βοριάδες, βροχές και ψύχρα αύριο – Θεμό σαββατοκύριακο

30.03.2021 | 13:47

Μια μικρή αλλαγή του καιρού περιμένουμε αύριο με δυνατούς βοριάδες, βροχές και ψύχρα, ωστόσο το σαββατοκύριακο θα είναι ιδιαίτερα θερμό με θερμοκρασίες κοντά στους 25-27 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά την Τετάρτη στα δυτικά και βόρεια της χώρας ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές περιμένουμε τοπικές βροχές ασθενούς ως και μέτριας έντασης, δηλαδή στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και στο μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου, θα βρέχει κατά διαστήματα. Από το απόγευμα σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη και μάλιστα στο νότιο Αιγαίο θα εκδηλωθούν και πρόσκαιρες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν σε ορεινά τμήματα στη Στερεά Ελλάδα και το βράδυ στη Κρήτη.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα σημείωση μικρή περαιτέρω πτώση, θα πλησιάσει τους 17-18 στα δυτικά και βόρεια, 13-15 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και με αρκετή ψύχρα και στο Αιγαίο, με τις μέγιστες τιμές κοντά στους 12-14 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι σε βορειοανατολικές διευθύνσεις , στο Ιόνιο 4-5 μποφόρ , στο Αιγαίο θα φυσάει πολύ ισχυρός βοριάς 7-8 τοπικά ακόμα και 9 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε ασθενείς τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά και βορειοανατολικά του νομού και με πιθανότητα να ψιχαλίσει λίγο τοπικά στο κέντρο της πόλης το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 9-13, με δυνατό βοριά 6-8 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές νεφώσεις και το πρωί θα βρέξει για λίγο στα νότια τμήματα της Χαλκιδικής. Η θερμοκρασία από 8-17, με ήπιους βοριάδες 2-4 μποφόρ, που θα στραφούν σε νοτιάδες.

Όσον αφορά τις επόμενες μέρες , την Πέμπτη ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί στην Κρήτη, μέχρι και το μεσημέρι περίπου. Προσοχή διότι το πρωί θα φυσάει δυνατός βοριάς στο Κρητικό πέλαγος μέχρι 8 μποφόρ, όπως και στο μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου, σταδιακά από το μεσημέρι θα εξασθενήσει. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και μάλιστα και η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει και πάλι.

Κλείνοντας, την Παρασκευή θα συνεχιστεί η καλοκαιρία, με ήλιο και τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι, που πιθανόν να δώσουν στα ορεινά κάποιες απογευματινές μπόρες. Οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 3-5 και στα νότια 6 μποφόρ και η θερμοκρασία σε άνοδο, θα προσεγγίσει στα ηπειρωτικά τους 20-21 βαθμούς και 16-18 στα νησιά του Αιγαίου.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 30/03/2021

Καιρός