Ελλάδα

Κορωνοϊός: Rapid tests στη Θεσσαλονίκη – «Ασφυξία» στα νοσοκομεία της Πάτρας – Συναγερμός στο Ηράκλειο

30.03.2021 | 13:17 Eνσωμάτωση

Σε εξέλιξη βρίσκεται διαδικασία δωρεάν rapid tests στη Θεσσαλονίκη, ενώ οριακή είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Πάτρας. Την ίδια ώρα, συναγερμός έχει σημάνει και στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου μετά τον εντοπισμό πολλών κρουσμάτων σε διάφορες κλινικές του νοσοκομείου.

Rapid tests στην Καλαμαριά

Μια βασική προϋπόθεση για τη χαλάρωση των μέτρων είναι να γίνουν όσο το δυνατόν περισσότερα τεστ στον πληθυσμό. Σήμερα, στην Καλαμαριά βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία δωρεάν τεστ στους πολίτες.

Στο σημείο βρίσκονται δεκάδες πολίτες, που εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για την αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή τους. Σήμερα θα έχει εφημερία το ΑΧΕΠΑ, το οποίο στην προηγουμένη εφημερία του είχε δεχτεί 63 περιστατικά.

Σε οριακή κατάσταση τα νοσοκομεία της Πάτρας

Τα νοσοκομεία στην Πάτρα στενάζουν και η κατάσταση στην αχαϊκή πρωτεύουσα είναι οριακή, ενώ οι νέοι συνεχίζουν να συνωστίζονται σε πάρκα και πλατείες, χωρίς να τηρούν τα μέτρα.

Στο νοσοκομείο του Ρίου υπάρχει μόλις μία ΜΕΘ κενή.

Συναγερμός στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου

Συναγερμός έχει σημάνει στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου μετά των εντοπισμό πολλών κρουσμάτων σε διάφορες κλινικές του νοσοκομείου. Πρόκειται για ασθενείς, συνοδούς, αλλά και γιατρούς του νοσοκομείου, οι οποίοι μάλιστα είχαν εμβολιαστεί και με τις δυο δόσεις.

Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστός ο αριθμός των κρουσμάτων εντός του νοσοκομείου, ωστόσο πληροφορίες κάνουν λόγο για πάνω από 15 κρούσματα. Το πρόβλημα ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή από την παθολογική κλινική του νοσοκομείου.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 30/03/2021