Υγεία

19 Απριλίου τα πρώτα μονοδοσικά εμβόλια της Johnson & Johnson στην Ευρώπη

30.03.2021 | 13:24

19 Απριλίου η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Johnson & Johnson θα στείλει τα πρώτα εμβόλια στην Ευρώπη αναπτερώνοντας τις ελπίδες των Ευρωπαίων για επιτάχυνση των εμβολιασμών.

Το εμβόλιο Covid-19 της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας Johnson & Johnson θα αρχίσει να παραδίδεται στην Ευρώπη στις 19 Απριλίου, δήλωσε την Δευτέρα η εταιρία στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η Ελλάδα θα παραλάβει τον Απρίλιο 1,1 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Pfizer, το οποίο είναι το μόνο που απαιτεί μόνο μία δόση.

Στα μέσα Μαρτίου το εμβόλιο έγινε το τέταρτο που έλαβε το πράσινο φως από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, μετά τις κλινικές δοκιμές που έδειξαν αποτελεσματικότητα 95% στην πρόληψη της συμπτωματικής νόσου.

Η J&J, η οποία έχει διαβεβαιώσει πως θα διαθέτει το εμβόλιο αφιλοκερδώς όσο διαρκεί η πανδημία, διαθέτει το εμβόλιο μέσω της ελβετικής θυγατρικής της Janssen.

Η ΕΕ, η οποία έχει παραγγείλει 200 εκατομμύρια δόσεις από το αμερικανικό εργαστήριο (με επιλογή για 200 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις), αναμένεται να λάβει κατά το δεύτερο τρίμηνο περίπου 55 εκατομμύρια δόσεις..

Η φαρμακοβιομηχανία, από την πλευρά της, δεν έχει δημοσιοποιήσει το ακριβές χρονοδιάγραμμα των παραδόσεών της.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 30/03/2021

Υγεία