Ελλάδα

Στοιχεία σοκ για τη «χρυσή» κλοπή στις θυρίδες

26.03.2021 | 17:10

Με σκυμμένο το κεφάλι, φορώντας κουκούλα και με χειροπέδες στα χέρια, ο 58χρονος θεατρικός παραγωγός, οδηγείται λίγα λεπτά πριν από τις 2 το μεσημέρι, ενώπιον του ανακριτή. Λίγο νωρίτερα η γνωστή αισθητικός Τέτα Καμπουρέλη, είχε φτάσει στα δικαστήρια της Ευελπίδων, για να σταθεί στο πλευρό του συζύγου της, ο οποίος κατηγορείται ότι τον Αύγουστο του 2020, διέρρηξε και άρπαξε το… χρυσό περιεχόμενο από τέσσερις θυρίδες!

Οι θυρίδες παραβιάστηκαν μ’ ένα κατσαβίδι βαρέως τύπου, πλακέ με άκρο 8 χιλιοστών σαν και αυτό, σύμφωνα με τα συμπεράσματα των ειδικών που εξέτασαν τα ευρήματα στον χώρο.

Ο δράστης αφού μπήκε στο χώρο του θησαυροφυλακίου, επέλεξε να ανοίξει τις τέσσερις θυρίδες οι οποίες είναι διπλάσιες σε μέγεθος από τις υπόλοιπες. Έβαλε το κατσαβίδι ανάμεσα στην κάσα της θυρίδας και την πόρτα και μέσα σε δευτερόλεπτα, κατάφερε να σπάσει τη κλειδαριά, να βγάλει από μέσα το πλαστικό κουτί και να αρπάξει το πολύτιμο περιεχόμενο.

Τα όσα αναφέρει ο εμπειρογνώμονας της ΕΛΑΣ, αποτυπώνονται με λεπτομέρεια στις φωτογραφίες ντοκουμέντο. Εδώ φαίνονται τα σημάδια από τη πίεση που ασκήθηκε στην κλειδαριά από το κατσαβίδι… τα σημεία εισαγωγής του στις κάσες στις τέσσερις θυρίδες… αλλά και το ότι δεν βρέθηκαν οι «γλώσσες» σε καμία από τις κλειδαριές… Σε αυτές τις φωτογραφίες, φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει καμία παραβίαση στα σημεία εισαγωγής των δύο κλειδιών που χρειάζονται για να ανοίξουν οι θυρίδες.

Και αυτό είναι το κουτί μέσα στο οποίο οι ειδικοί αναλυτές της Ασφάλειας Αττικής εντόπισαν το ίχνος του DNA, το οποίο εν συνεχεία φαίνεται να ταυτοποίησαν με αυτό του 58χρονου κατηγορούμενου. Η επιλογή αυτών των συγκεκριμένων τεσσάρων θυρίδων, σύμφωνα με τις έρευνες, έγινε πιθανότατα τυχαία, με μοναδικά κριτήρια ότι ήταν διπλά στη θυρίδα που διέθετε ο ίδιος και ήταν μεγάλων διαστάσεων, άρα ίσως είχαν πιο πλούσιο περιεχόμενο από τις μικρές.

Ο 58χρονος κατηγορούμενος ο οποίος σήμερα απολογείται ενώπιον του ανακριτή, αρνείται την όποια εμπλοκή του με την υπόθεση. Ωστόσο, οι συνήγοροί του βάζουν στο «κάδρο» των υπόπτων και τρίτο πρόσωπο.

Βέβαιη για την αθωότητα του συζύγου της εμφανίζεται η σύζυγός του, Τέτα Καμπουρέλη, η οποία μίλησε αποκλειστικά στο “LIVENEWS”.

Οι έρευνες της Ασφάλειας, τώρα, έχουν επικεντρωθεί στο να εντοπιστεί το περιεχόμενο των θυρίδων. Εκτιμούν ωστόσο, ότι ο… «θησαυρός» ίσως, να έχει ήδη μεταφερθεί στο εξωτερικό και αναζητούν τυχόν επαφές του φερόμενου δράστη με κλεπταποδόχους στην Ελλάδα αλλά και σε χώρες των Βαλκανίων.

Στον 12ο τακτικό ανακριτή οδηγήθηκε για να απολογηθεί ο 58χρονος ο οποίος κατηγορείται για τη διάρρηξη τεσσάρων θυρίδων σε τράπεζα στο Χαλάνδρι.

Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση, απείθεια και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδίδεται. Ο συνήγορός του λέει ότι το πλέον επιβαρυντικό στοιχείο που τον εμπλέκει σε αυτή την υπόθεση είναι ένα στοιχείο αβέβαιο. Όμως, στην κατηγορία έπαιξε σημαντικό ρόλο ότι ήταν ο μόνος από τους πελάτες της τράπεζας που είχε πρόσβαση στο χώρο των θυρίδων και είχε τέτοιο ποινικό παρελθόν.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 26/03/2021

Ελλάδα