Ελλάδα

Ραυτογιάννης: Δεν παρέχουν ασφάλεια οι θυρίδες, αλλά το θησαυροφυλάκιο

26.03.2021 | 17:32 Eνσωμάτωση

Για την έρευνα των αστυνομικών αρχών για την υπόθεση της κλοπής των θυρίδων από την τράπεζα του Χαλανδρίου μίλησε στο LIVE NEWS ο εμπειρογνώμονας Γιώργος Ραυτογιάννης.

«Εγώ εκείνο το οποίο έκανα είναι ότι μου τέθηκαν ερωτήματα από την διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής -και από τη Βορειοανατολική Αττική που αρχικά είχε ασχοληθεί με την υπόθεση- αναφορικά μεθοδολογία που ακολουθήθηκε και το εργαλείο που χρησιμοποιήθηκε» σημείωσε ο κ. Ραυτογιάννης, τονίζοντας ότι η εξέταση έγινε μαζί με τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

«Αυτό το οποίο προέκυψε είναι ότι χρησιμοποιήθηκε ένα εργαλείο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να διαρρήξει τις συγκεκριμένες θυρίδες» υπογράμμισε ο εμπειρογνώμονας, εξηγώντας ότι χρησιμοποιήθηκε το κατσαβίδι εν είδει μοχλού προκειμένου ο δράστης να πετύχει τη θραύση της γλώσσας. «Είναι πανεύκολο. Δεν είναι θέμα παλαιού τύπου θυρίδων ή νέες θυρίδες. Δεν παρέχουν ασφάλεια οι θυρίδες, ασφάλεια παρέχει ο χώρος, παρέχει το θησαυροφυλάκιο στο οποίο βρίσκονται» συμπλήρωσε.

Σχολιάζοντας την ένσταση που έχει η πλευρά του κατηγορούμενου για το DNA που βρέθηκε στο εσωτερικό της θυρίδας, ο κ. Ραυτογιάννης σημείωσε πως αν το δείγμα βρέθηκε στο εσωτερικό του πλαστικού κουτιού, είναι σημαντικό, καθώς το εσωτερικό δεν έρχεται σε επαφή με το τραπέζι πάνω στο οποίο ενδεχομένως είχε εναποτεθεί, για να υπάρχει μεταφορά του.

Τέλος, ο κ. Ραυτογιάννης σημείωσε πως θα έπρεπε να έχει γίνει και επίσκεψη της κατόχου της θυρίδας τη συγκεκριμένη ημέρα για να μεταφερθεί το DNA.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 26/03/2021