Ελλάδα

Δύσκολος γρίφος το άνοιγμα της αγοράς

26.03.2021 | 16:47

Οι διαφορετικές εισηγήσεις στην επιτροπή για το πώς θα διαχειριστούν τη βαριά επιδημιολογική κατάσταση και την πίεση στα νοσοκομεία, με τους πάνω από 700 διασωληνωμένους έβαλε φρένο στις σημαντικές αποφάσεις για τα σχολεία και την αγορά.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η παράταση του lockdown θα κρατήσει ακόμα μια εβδομάδα και οι αποφάσεις όπως όλα δείχνουν για τα περαιτέρω βήματα χαλάρωσης θα ληφθούν την επόμενη Παρασκευή, αν τα επιδημιολογικά στοιχεία το επιτρέψουν, ενώ από την άλλη η κατάσταση στην οικονομία πιέζει για να ανοίξει η αγορά.

Στο τραπέζι της επιτροπής έπεσε το σενάριο να ανοίξουν στις 5 Απριλίου τα σχολεία και οι διαδημοτικές μετακινήσεις με αυτοκίνητο και το «6», αλλά λόγω της βαριάς κατάστασης στα νοσοκομεία οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να παρθούν την επόμενη εβδομάδα με ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεδριάσουν ακόμα και στις αρχές της εβδομάδας.

Τα self-tests κρίνουν το άνοιγμα του λιανεμπορίου

 

Την ίδια ώρα άλλος ένα από τους γρίφους είναι το άνοιγμα του λιανεμπορίου. Απαραίτητη είναι η βελτίωση των επιδημιολογικών στοιχείων, ενώ καθοριστικό ρόλο στο άνοιγμα θα παίξουν τα self-tests.

Πληροφορίες ανέφεραν πως θα υπάρχουν στοιχεία υποχρεωτικότητας για συγκεκριμένες κατηγορίες, όπως π.χ. για τους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ζητείται και να δηλώνεται το αποτέλεσμα από τα τεστ που θα γίνονται 2-3 φορές την εβδομάδα.

Μπροστά μας έχουμε μία δύσκολη εβδομάδα. Θετικό είναι πως τα λύματα δείχνουν μείωση, αλλά αυτή η τάση θα πρέπει να συνεχιστεί.

Όσο για την εστίαση ο σχεδιασμός παραμένει να ανοίξει το αργότερο ως τις αρχές Μαΐου και πάντα ο απώτερος στόχος της κυβέρνησης είναι να μην τεθεί σε κίνδυνο το άνοιγμα του τουρισμού στις 14 Μαΐου.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 26/03/2021

Ελλάδα