Πολιτική

Ηγέτες ανά την υφήλιο χαιρετίζουν την επέτειο της ελληνικής επανάστασης

25.03.2021 | 20:11 Eνσωμάτωση

Οι ισχυροί του πλανήτη και στις δυο πλευρες του Ατλαντικού υποκλίθηκαν στον διαχρονικό συμβολισμό της Ελληνικής επανάστασης στέλνοντας ταυτοχρόμως μηνύματα στήριξης προς την χώρα μας. " Οι πατέρες του Έθνους μας εμπνεύστηκαν από το παράδειγμα της Αθηναικής Δημοκρατίας για να διαμορφώσουν το σύνταγμα μας " δήλωσε ο Τζο Μπαιντεν τονίζοντας ότι επί των ημερών του οι σχέσεις των δυο χωρών θα είναι ισχυρότερες από ποτέ. "Είμαστε εδώ, θα είμαι στο πελυρό σας όταν η ιστορία γίνεται άδικη μαζί σας ή όταν υπάρχει απειλή" δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Οι ηγέτες του κόσμου χαιρετούν την ελληνική επανάσταση.

Η πανδημία εμπόδισε τις καθιερωμένες εκδηλώσεις στο Λευκό οίκο όμως ο Αμερικάνός Πρόεδρος Τζό Μπ΄’αιντεν έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα για τις σχέσεις Ελλάδας και ΗΠΑ.

Την ώρα που τα γαλλικά Ραφάλ πετούσαν πάνω από το Αττικό ουρανό ο Γάλλος Πρόεδρος Μανουέλ Μακρόν που δεν κατάφερε να δώσει ο παρών στην παρέλαση μίλησε θερμά για την Ελλάδα.

«Χρόνια πολλά, ειρηνικά, δημιουργικά και παραγωγικά, σε έναν αγώνα όλοι μαζί ενωμένοι, όλοι μαζί αγωνιζόμενοι.»

Με αναφορά στη μάχη κατά της πανδημίας ο Πρωθυπουργός δήλωσε στο μήνυμά του για την 200 επέτειο βέβαιος ότι η Ελλάδα βγαίνει ισχυρότερη από την περιπέτεια του κορωνοιου.

«Εφέτος, η 25η Μαρτίου είναι μοναδική. Αλλά και ξεχωριστή, καθώς μας βρίσκει στην τελική μάχη με την πανδημία. Με τις δυσκολίες πολλές, όμως ορατή πλέον τη νίκη. Άλλωστε, και η εθνική εκστρατεία για τον εμβολιασμό Ελευθερία ονομάζεται.»

Στους ήρωες της εποχής, γιατρούς και νοσηλευτές που σώζουν ζωές και δίνουν την καθημερινή μάχη στα νοσοκομεία της χώρας αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Έχουμε μπροστά μας μια μάχη που πρέπει να κερδηθεί. Ώστε η επόμενη μέρα, να μας βρει όλους ενωμένους και αποφασισμένους για να χτίσουμε την Ελλάδα που αξίζει στις επόμενες γενιές.»

«200 χρόνια από την επανάσταση, η Ελλάδα έχει πετύχει πολλά και μπορεί να κοιτά το αύριο με αισιοδοξία για μια ζωή με αξιοπρέπεια, δημοκρατία και ειρήνη»

«Αν η αστική απελευθερωτική Επανάσταση του 1821 γέννησε το ελληνικό αστικό κράτος, η Σοσιαλιστική Επανάσταση στον 21ο αιώνα θα γεννήσει το νέο εργατικό κράτος».

«Χρόνια πολλά στους Έλληνες για την μεγάλη εορτή της Ορθοδοξίας και την 200ή επέτειο της Εθνεγερσίας.»

«Επέλεγαν την περιπέτεια γιατί ήξεραν ότι η χειρότερη περιπέτεια είναι η επιλογή της υποτέλειας. Αυτή τους την επιλογή γιορτάζουμε σήμερα, 200 χρόνια μετά.»

Με ένα βίντεο στο οποίο εικονίζονται σημαντικοί πίνακες με αναφορές στην Ελληνική Επανάσταση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τιμά την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 25/03/2021