Υγεία

Σύνοδος κορυφής: Συνεχίζεται ο πόλεμος των εμβολίων

25.03.2021 | 21:28

Μπλόκο θα μπει στις εξαγωγές των εμβολίων της AstraZeneca που παράγονται στην Eυρώπη σε δύο περιπτώσεις.

Αρχικά στις χώρες που προορίζονται τα εμβόλια και δεν στέλνουν αυτές εμβόλια στην Ευρώπη και παράλληλα εάν σε αυτές τις χώρες που προορίζονται τα εμβόλια, η επιδημιολογική κατάσταση είναι καλύτερη από αυτήν της ευρώπης.

Είναι προφανές στο στόχαστρο είναι η Μεγάλη Βρετανία διότι οι Ευρωπαίοι έχουν στοιχεία ότι στέλνουμε εμείς εμβόλια στη Μεγάλη Βρετανία ενώ η Μεγάλη Βρετανία δεν έχει στείλει τίποτα από πλευράς της.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι αργεί και το πιστοποιητικό εμβολιασμού καθώς υπάρχουν πάρα πολλά τεχνικά προβλήματα, υπολογίζεται ότι δεν θα είναι έτοιμο πριν τον Ιούλιο.

Πάντως η Ελλάδα με νέα ΝΟΤΑΜ ανακοίνωσε ότι οι ισραηλινοί τουρίστες θα μπορούν να ταξιδεύουν στην Ελλάδα με πιστοποιητικό εμβολιασμού, δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα και επίσης θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον 14 ημέρες πριν.

Την ίδια στιγμή, στο μέτωπο των ελληνοτουρκικών, πριν λίγο υιοθετήθηκε η πρόταση των 27. Είναι καλά τα νέα αυτά για την Αθήνα. Ουσιαστικά στέλνεται σαφές μήνυμα στην Τουρκία ότι πρέπει να σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες, να σταματήσει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο εσωτερικό της.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι εάν δεν τα κάνει όλα αυτά η Άγκυρα τότε θα μπουν κυρώσεις και αυτό είναι σαφές μέσα στο κείμενο, δεν δίνεται λευκή επιταγή στην αθήνα. Τον Ιούνιο θα έχουμε την επαναξιολόγηση της όλης κατάστασης.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 25/03/2021

Υγεία