Ελλάδα

«Πολεμικό» σκηνικό στα νοσοκομεία της Αττικής

25.03.2021 | 20:25 Eνσωμάτωση

Με την αγωνία να μην στερέψουν από κλίνες, και να διασωληνώσουν όσους ασθενείς χρειαστεί μόνο σε θάλαμο εντατικής θα περάσουν και τη σημερινή εφημερία εκατοντάδες γιατροί και νοσηλευτές στα νοσοκομεία της Αττικής.

«Κάποια εξιτήρια που δίνονται από εφημερία σε εφημερία, είναι για να μπουν οι ασθενείς που συρρέουν κατά δεκάδες. Η πληρότητα είναι σχεδόν 100% καθημερινά. Έγιναν διακομιδες σε νοσοκομεια αποθεραπειας ή άλλα νοσοκομεία.»

Η πορεία της πανδημίας έχει εξαντλήσει το σύστημα υγείας και τους μαχητές του. Ενδεικτικό είναι ότι η σημερινή εφημερία ξεκίνησε μόλις με 7 κρεβάτια ΜΕθ σε ολόκληρη την Αττική: στο Αττικόν 4 και στον Ερυθρό Σταυρό 3.

Η λίστα αναμονής είναι εφιαλτική: Περισσότεροι από 50 ασθενείς κορονοϊού έχουν διασωληνωθεί εκτός ΜΕΘ.

Όμως οι γιατροί περιγράφουν καταστάσεις που αναδεικνύουν και την τραγική έλλειψη σε αναπνευστήρες.

Από δύο νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, εθελοντές γιατροί και νοσηλευτές σπεύδουν να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους στην Αττική.

Ήδη τον δρόμο προς την Αθήνα έχουν πάρει 2 γιατροί από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, 1 γιατρός και 3 νοσηλεύτριες από το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης

Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, εφόσον χρειαστεί το υπουργείο Υγείας έχει έτοιμη τη λίστα για την επιστράτευση επιπλέον 160 γιατρών του ιδιωτικού τομέα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 25/03/2021