Ελλάδα

Ψυχικό : Εξιχνιάστηκε το ριφιφί των εκατ. στις θυρίδες

24.03.2021 | 17:12

Αυτός είναι ο 58χρονος θεατρικός παραγωγός, σύζυγος της Τέτας Καμπουρέλη, ο οποίος κατηγορείται για την κλοπή «μαμούθ» από τέσσερις θυρίδες τράπεζας στο Ψυχικό.

Συνελήφθη τα ξημερώματα, πέντε μήνες μετά την αποκάλυψη της αρπαγής του πολύτιμου περιεχομένου, με χειρουργική ακρίβεια. Αυτά είναι τα πρώτα λόγια της γνωστής αισθητικού, από τις τηλεοπτικές της εμφανίσεις, Τέτας Καμπουρέλη στο livenews, την ώρα που ο 58χρονος βρισκόταν ενώπιον των εισαγγελικών Αρχών.

«Δεν έχουμε δει την δικογραφία. Προσπαθώ να ηρεμήσω τα παιδιά μου και τον εαυτό μου και να διαχειριστώ την κατάσταση. Είναι πολύ δύσκολο αυτό που βιώνουμε με την οικογένειά μου. Έχω τρία παιδιά και τρία εγγόνια.»

Ο 58χρονος λίγα χρόνια πριν, περιέγραφε στη κάμερα του newsit τις στιγμές τρόμου που είχε ζήσει εκείνος και η σύζυγός του, στα χέρια διαρρηκτών, μέσα στο σπίτι τους…

Η χαρακτηριστική του μορφή που καταγράφηκε στις κάμερες κλειστού κυκλώματος της τράπεζας, να μπαινοβγαίνει στο χώρο των θυρίδων, όπου διατηρούσε και ο ίδιος, αλλά και το dna του που βρέθηκε στις παραβιασμένες θυρίδες, είναι τα στοιχεία που οδήγησαν τους αστυνομικούς στα ίχνη του.

«Εντοπίστηκε από το dna που βρέθηκε στις θυρίδες αλλά και το γεγονός ότι και ο ίδιος διατηρεί θυρίδα κίνησε τις αρχές».

Σε βάρος του 54χρονου ασκήθηκε δίωξη για την διάπραξη 4 διαρρήξεων και μίας απόπειρας διάρρηξης σε θυρίδες, ωστόσο ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνείται τις κατηγορίες.

«Τα στοιχεία εις βάρος τους συγκεκριμένου κατηγορουμένου είναι αδιάσειστα και από τη διασταύρωση των στοιχείων του DNA, αλλά με ενημέρωσαν ότι έχουν βρεθεί και κλοπιμαία. Μια πολύ ισχυρή απόδειξη εκτός του DNA ότι ο συγκεκριμένος δράστης ανεξαρτήτως του τι θα ισχυριστεί είναι ένας εκ των δραστών της συγκεκριμένης-διακεκριμένης κλοπής».

Αυτό ερευνάται, είναι το εάν ο 58χρονος είχε συνεργούς και κυρίως, εάν υπήρχε κάποιος με πληροφορίες εκ των έσω…

«Στο σημείο που βρισκόμαστε πρέπει να ερευνηθεί επίσης, εάν και πως ήξερε ο δράστης το περιεχόμενο των θυρίδων».

Τα ίχνη οδήγησαν στον δράστη 

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση είχαν ενδείξεις ότι οι δράστες είχαν νοικιάσει και εκείνοι θυρίδες στην τράπεζα του Ψυχικού για να έχουν πρόσβαση στο σημείο. Έτσι είχαν καταγράψει έναν προς έναν τους ιδιοκτήτες των θυρίδων προκειμένου να «δέσουν» την υπόθεση. Όπως αποδείχθηκε, πράγματι, ο 58χρονος, διατηρούσε θυρίδα στην συγκεκριμένη τράπεζα.

«Είναι γεγονός ότι δεν είναι άγνωστος. Είναι γνωστός στους κύκλους των βορείων αλλά και των νοτίων προαστίων».

Η κλοπή αποκαλύφθηκε στις 13 Νοεμβρίου, όταν η μία από τις 4 ιδιοκτήτριες προσπάθησε να ανοίξει τη θυρίδα της αλλά μάγκωσε το κλειδί. Κλήθηκε ειδικός για να την ανοίξει και τότε διαπιστώθηκε ότι το πλούσιο περιεχόμενό της είχε κάνει φτερά…

Οι τέσσερις θυρίδες είχαν παραβιαστεί με χειρουργικό τρόπο μόνο στην κλειδαριά που αντιστοιχεί στο κλειδί του ιδιοκτήτη, ενώ εκείνη που εισέρχεται –για λόγους ασφαλείας- το κλειδί του αρμόδιου τραπεζικού υπαλλήλου, δεν είχε το οποιοδήποτε ίχνος διάρρηξης.

Σε έρευνες που έγιναν στο σπίτι, κατάστημα και στη θυρίδα του 58χρονου βρέθηκαν

  • κλειδί θυρίδας και ρολόι χειρός μεγάλης αξίας
  • κινητό τηλέφωνο
  • 2 αναδιπλούμενα μαχαίρια και 7 κατσαβίδια
  • 680 ευρώ, πλήθος εγγράφων, αποδείξεων και παραστατικών τραπεζών

Ο 58χρονος είχε απασχολήσει τη δικαιοσύνη για άλλα αδικήματα.

Πως η ΕΛΑΣ έφτασε στα ίχνη του 58χρονου για την κλοπή των τεσσάρων θυρίδων

Το βαρύ ποινικό μητρώο του, η προσπάθεια απόκρυψης των χαρακτηριστικών του κι ορισμένες άλλες ύποπτες κινήσεις εντός της τράπεζας, οι επισκέψεις του στο θησαυροφυλάκιο και το κρίσιμο χρονικό διάστημα τον περασμένο Αύγουστο, οδήγησαν την ΕΛ.ΑΣ. στην σύλληψη του 58χρονου συζύγου γνωστής αισθητικού για την μυθιστορηματική κλοπή τεσσάρων θυρίδων –με λεία περίπου 5.000.000 ευρω- Τράπεζας στο Χαλάνδρι, που διαπιστώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο 58χρονος είχε αποκτήσει προ τριετίας θυρίδα που ήταν γειτονική σε εκείνες που διαρρήχθηκαν και φαίνεται ότι στόχευσε τα συγκεκριμένα τέσσερα τραπεζικά «συρτάρια» με χρήματα και τιμαλφή λόγω του μεγέθους τους.

Από την έρευνα προέκυψε ότι ο δράστης δεν είχε αντικλείδι και προχώρησε στην διάρρηξη των θυρίδων με εργαλεία και χειρουργικές παρεμβάσεις στις κλειδαριές. Κι αυτό σε μία ή δυο επισκέψεις του στο εν λόγω τραπεζικό κατάστημα το περασμένο καλοκαίρι.

Συνολικά φέρεται εντός του 2020 να είχε πραγματοποιήσει τουλάχιστον 5-6 επισκέψεις στο θησαυροφυλάκιο της τράπεζας στο Χαλάνδρι, ενώ φαίνεται να επισκέφθηκε τον εν λόγω χώρο και μετά την διαπίστωση της διάρρηξης και την αρχική έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.

Πριν από ένα 24ωρο ο 58χρονος που είχε κατηγορηθεί για κλοπές, υπεξαιρέσεις κι απάτες, κλήθηκε να δώσει δείγμα DNA που ταυτοποιήθηκε με γενετικό υλικό που είχε ήδη ανιχνευθεί σε μία από τις διαρρηγμένες θυρίδες.

Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. είχαν μπει περίπου 300 κάτοχοι θυρίδων του εν λόγω θησαυροφυλακίου και η έρευνα είχε εστιασθεί σε άτομα με περίεργη συμπεριφορά ή που είχαν διαπράξει παλαιότερα κι άλλα αδικήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η έρευνα είχε εστιασθεί και σε συγγενή άλλου ατόμου που είχε απασχολήσει προ επταετίας την επικαιρότητα, χωρίς ωστόσο να διακριβωθεί οτιδήποτε.

Ο 58χρονος που είχε εμπλακεί παλιότερα σε υποθέσεις με πλαστογραφίες αδειών αυτοκινήτων, αλλά και για ηλεκτρονικά παιγνίδια με πειραγμένο λογισμικό, αρνείται κάθε κατηγορία.

«Σαφάρι» για τα κλοπιμαία από το «ριφιφί» στο Ψυχικό

Η σύλληψη του 58χρονου από τους άνδρες της ασφάλειας, έγινε στην περιοχή της Βάρης εκεί όπου είναι και το σπίτι της οικογένειας.  Το σπίτι παραμένει κλειστό αυτή την ώρα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι όντως διαπιστώθηκε ότι προσπάθησε να κρύψει τα χαρακτηριστικά του την ώρα που έμπαινε μέσα στο θησαυροφυλάκιο. Συνήθως φορούσε ένα καπέλο, ενώ προσπαθούσε να καλύψει τα χέρια του έτσι ώστε να μην αφήσει κάποιο στοιχείο, κάποιο δακτυλικό αποτύπωμα, γενετικό υλικό.

Ωστόσο το λάθος είναι ότι άφησε γενετικό υλικό σε μία από τις τέσσερις θυρίδες στο εσωτερικό της θυρίδα συνεπώς ήταν αδύνατο κάποιος να μπει να βάλει το χέρι σε εκείνο το σημείο αν δεν ήταν ιδιοκτήτης.

Αφού απομονώθηκε λοιπόν το συγκεκριμένο γενετικό υλικό του ζητήθηκε να δώσει και εκείνος και πλέον έγινε ταυτοποίηση.

Αναφορικά στα θύματα της κλοπής έχει διαπιστωθεί ότι μία από τις τέσσερις ιδιοκτήτριες των θυρίδων ήταν πελάτης της γνωστής αισθητικού.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 24/03/2021

Ελλάδα