Ελλάδα

Νοσοκομείο «Νίκαιας»: Εικόνες σοκ με διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ

22.03.2021 | 19:54

Τα πράγματα έφτασαν στο μη περεταίρω, δηλαδή στην επιστράτευση γιατρών γιατί η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής είναι εφιαλτική. Ενδεικτικές είναι οι εικόνες που εξασφάλισε αποκλειστικά το MEGA από το Γενικό Κρατικό της Νίκαιας όπου θα δείτε ασθενείς να έχουν διασωληνωθεί εκτός μονάδας. Εμφραγμα και στο Θριάσιο, το Σωτηρία και το Ασκληοπιείο Βούλας που δεν διαθέτουν ούτε μία ελεύθερη κλίνη σε Μονάδα.

Είναι αποκλειστικές εικόνες του MEGA από το Γενικό κρατικό νοσοκομείο της Νίκαιας. Τέσσερις ασθενείς, φορείς του κορωνοϊού, διασωληνωμένοι, εκτός Μονάδας Εντατικής θεραπείας σε ένα κοινό θάλαμο .

118 απλές κλίνες COvid στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας είναι κατειλημμένες. 8 διασωληνωμένοι ασθενείς βρίσκονται εκτός ΜΕΘ για περισσότερες από δυο ημέρες αφού η Μονάδα Εντατικής θεραπείας είναι γεμάτη.

Μια ακόμη δυσκολη εφημερια έχει ξεκινησει εδώ στο Θριάσιο δεν υπάρχει καμιά κενή κλίνη.

Εάν κάποιος από τους 97 ασθενείς που νοσηλεύονται στο Θρίασιο χρειαστεί διασωλήνωση θα πρέπει να μεταφερθεί σε άλλο νοσοκομείο αφού δεν υπάρχει καμία κενή κλίνη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Θριασίου.

Τριαντάτρια χρόνια εργάζεται ως προϊστάμενος στη Μεθ Αναπνευστικής Ανεπάρκειας του νοσοκομείου Σωτήρια ο Γιώργος Κούρτης. Και θεωρούσε, πως είχε βιώσει τις χειρότερες στιγμές τον περασμένο Νοέμβριο.

Η εικόνα όμως σήμερα, στο τρίτο κύμα της πανδημίας όπως λέει στο MEGA είναι πολύ χειρότερη.

Ιδιά εικόνα και στο Ασκληπιείο της Βούλας . 17 ασθενείς νοσηλεύονται σε απλές κλίνες.

Στο Ασκληπιείο η πληρότητα αγγίζει το 100 %… ο κορωνοϊος χτυπάει τυφλα ολες τις ηλίκιες .

Οι εφημερίες στα νοσοκομεία της χωρας όπως λένε γιατροί και νοσηλευτές είναι πια πολεμικές, με τον αριθμό των ασθενών covid να αυξάνονται καθημερινά.

Σε αυτό το τρίτο κύμα πανδημίας οι άνθρωποι που πάνε στα νοσοκομεία νοσούν γρηγορότερα, και μάλιστα από τη δεύτερη προς Τρίτη μέρα της νόσου.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 22/03/2021

Ελλάδα
Ελλάδα

Δολοφονία Καραϊβάζ: Καρέ καρέ εξετάζουν οι αρχές το οπτικό υλικό με τους δύο υπόπτους

Καρέ καρέ εξετάζουν οι αρχές το οπτικό υλικό που καταγράφει τους δύο υπόπτους για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους βίντεο με τις κινήσεις των δραστών λίγα λεπτά πριν και μετά την εκτέλεση του δημοσιογράφου. Την ίδια ώρα οι αρχές δεν αποκλείουν συνεργός των δραστών- ενδεχομένως γυναίκα- να τους ειδοποίησε όταν ο Γιώργος Καραϊβάζ έφυγε από το σταθμό όπου εργαζόταν για το σπίτι του στον Αλιμο, προκειμένου να υπολογίσουν τον χρόνο άφιξης. Στο φως ηρθε και νέα συγκλονιστική μαρτυρία σχετικά με τη δολοφονική ενέδρα στον Γιώργο Καραϊβάζ, ενώ εξετάζονται εξονυχιστικά το κινητό τηλέφωνο και ο υπολογιστής του θύματος, προκειμένου να εντοπίσουν οποιοδήποτε στοιχείο μπορεί να βοηθήσει στις έρευνες.