Ελλάδα

Lockdown: Crash test η επαναλειτουργία των κομμωτηρίων – «Φρένο» στο λιανεμπόριο

22.03.2021 | 17:21

Crash test για το άνοιγμα του λιανεμπορίου αποτελεί η επαναλειτουργία των κομμωτηρίων και των κέντρων περιποίησης.

Αν και η 29η Μαρτίου είχε ακουστεί ως η ημερομηνία επανεκκίνησης της αγοράς, όλα είναι στον αέρα, με τη συνεχή αύξηση των κρουσμάτων να κρατάει τις πόρτες των μαγαζιών κλειδωμένες μέχρι να υποχωρήσει η μετάδοση.

Όλα είναι στον αέρα για την επαναλειτουργία του εμπορίου και κανείς δεν ξέρει πότε θα γίνει το πολύ αναμενόμενο restart της αγοράς, με την κυβέρνηση να εξετάζει ξανά μέσα στην εβδομάδα πιθανές ημερομηνίες, αν και εφόσον παρατηρηθεί μείωση της διασποράς του κορωνοϊού.

Άγνωστη παραμένει και η ημερομηνία επαναλειτουργίας των σχολείων, με τα μέσα Απριλίου να βρίσκονται στο τραπέζι και για το λιανεμπόριο και για τα σχολεία.

Αρχές Μαΐου πάει το άνοιγμα της εστίασης, με τον τουρισμό να ανοίγει στις 15 Μαΐου.

Χαμόγελα & ενθουσιασμός για το άνοιγμα των κομμωτηρίων

Την ιδία ώρα, ανησυχητική ήταν η εικόνα τις πρώτες πρωινές ώρες στο μετρό, με επιβάτες να συνωστίζονται για να πάνε στις δουλειές τους, ενώ αυξημένη ήταν και η κίνηση στους δρόμους.

Με χαμόγελα και πολλή όρεξη για δουλειά επέστρεψαν στις θέσεις τους κομμωτές και κομμώτριες, με τα πιστολάκια να παίρνουν φωτιά από τις 08.00 το πρωί.

Τα ραντεβού είναι κλεισμένα για όλη την εβδομάδα, αφού γυναίκες και άντρες έσπευσαν να αφεθούν στα χέρια των ειδικών.

Τα μέτρα προστασίας έχουν γίνει πλέον αναπόσπαστο κομμάτι για τους επαγγελματίες, που αν και λειτουργούν με λιγότερα ραντεβού, η θερμή υποδοχή της επαναλειτουργίας τούς δίνει αέρα αισιοδοξίας.

Γεμάτα κομμωτήρια σε Θεσσαλονίκη & Πάτρα

Γεμάτα τα κομμωτήρια και στη Θεσσαλονίκη, με ορισμένους πελάτες να επισκέπτονται το κομμωτήριο για πρώτη φορά μετά από 3 μήνες.

Εκτός από τα κομμωτήρια, και τα κέντρα περιποίησης ακρών σήκωσαν ρολά μετά από έναν μήνα, με τους ιδιοκτήτες της Πάτρα να μην προλαβαίνουν να κλείνουν ραντεβού.

Η εξέλιξη της πανδημίας με το άνοιγμα των κομμωτηρίων και των κέντρων περιποίησης άκρων, θα κρίνει το πότε θα δοθεί ημερομηνία για το ρεστάρτ στο λιανεμπόριο.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 22/03/2021

Ελλάδα