Ελλάδα

Πάτρα: Πέντε παιδιά νοσηλεύονται με κορωνοϊό

19.03.2021 | 13:13 Eνσωμάτωση

Ενα κοριτσάκι 8,5 ετών πιθανότατα από την Αμαλιάδα, νοσηλεύεται στην κλινική Covid της Παιδιατρικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών.

Tο παιδί εμφάνισε πυρετό και κάποια συμπτώματα στοματίτιδας, η γενικότερη κατάσταση της υγείας του όμως δεν είναι ανησυχητική. Η οικογένειά του ήταν αρνητική στον κορονοϊό, τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή της εισαγωγής του στο νοσοκομείο.

Αξίζει να σημειωθεί πως αποσωληνώθηκε σήμερα το βρέφος της 23χρονης από τη Δυτική Αχαΐα η οποία νοσηλεύεται με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο της Πάτρας. Έγινε πρόωρος τοκετός και το βρέφος νοσηλεύεται στο Τμήμα των πρόωρων ενώ το μοριακό τεστ κορωνοϊού στο οποίο υποβλήθηκε, βγήκε αρνητικό.

Στην παιδιατρική κλινική νοσηλεύεται επίσης, με κορονοϊό μια 13χρονη από τη Ναύπακτο και δύο βρέφη περίπου 4 μηνών. Στη ΜΕΘ Παίδων εξακολουθεί να νοσηλεύεται η 15χρονη από το Αγρίνιο με επιπλοκές στην καρδιά η οποία πριν τρεις σχεδόν μήνες είχε προσβληθεί από κορωνοϊό.

Συνολικά πέντε παιδιά νοσηλεύονται με κορωνοϊό στα νοσοκομεία της Πάτρας.

Γέννησαν δύο μητέρες θετικές στον ιό
Το μουντό σκηνικό και το βαρύ φορτίο που φέρουν οι υγειονομικοί λόγω covid -19 “έσπασε” για λίγο από το κλάμα δύο κοριτσιών που ήρθαν στη ζωή.

Συγκεκριμένα, δύο κοριτσάκια, γεννήθηκαν από μητέρες που νοσούσαν από τον ιό.

Μητέρες και παιδιά χαίρουν άκρας υγείας.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 19/03/2021