Πολιτική

Στο οικουμενικό πατριαρχείο Μπακογιάννης – Ιμάμογλου

19.03.2021 | 13:32 Eνσωμάτωση

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφτηκαν νωρίτερα σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και ο δήμαρχος Κωνσταντινουπόλεως Εκρέμ Ιμάμογλου. Οι δύο δήμαρχοι έγιναν δεκτοί από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Επίσκεψη στο Φανάρι πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, μαζί με το δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που συναντώνται οι δύο δήμαρχοι Αθήνας και Κωνσταντινούπολης καθώς και για την πρώτη κοινή επίσκεψη που πραγματοποιούν μαζί στο Οικουμενικό Πατριαρχείο οι δήμαρχοι των μεγαλύτερων πόλεων Ελλάδας και Τουρκίας.

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο τους υποδέχθηκε ο κ. Πατριάρχης καλωσορίζοντάς τους θερμά. «Το Πατριαρχείο μας πάντοτε αισθάνεται ότι είναι μία γέφυρα μεταξύ των δύο πλευρών. Είναι γέφυρα ειρήνης, φιλίας, αλληλεγγύης για την ευτυχία των κατοίκων των δύο πόλεων και των δύο χωρών».

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, δήλωσε ότι η κοινή παρουσία τους στο Οικ. Πατριαρχείο στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα «Η κοινή μας παρουσία εδώ στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα κι έχει πολλούς συμβολισμούς. Η έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου είναι αδιαπραγμάτευτη. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι κιβωτός αγάπης και ελπίδας για όλους. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο χτίζει γέφυρες και γκρεμίζει τοίχους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακογιάννης.

O δήμαρχος Κωνσταντινούπολης δήλωσε ότι αποτελεί μεγάλη του τιμή να φιλοξενεί τον φίλο του – όπως τον αποκάλεσε- Κώστα, στην Κωνσταντινούπολη.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 19/03/2021