Ελλάδα

Βίντεο ντοκουμέντο: Καρέ – καρέ το δυστύχημα έξω από τη Βουλή

19.03.2021 | 13:22 Eνσωμάτωση

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο ήρθε στο φως της δημοσιότητας που καταγράφει τη στιγμή του τραγικού συμβάντος όταν έχασε τη ζωή του την περασμένη Παρασκευή ο 23χρονος Ιάσωνας στο δυστύχημα έξω ακριβώς από την πύλη εισόδου της Βουλής.

Στο βίντεο ντοκουμέντο τραβηγμένο από ψηλά φαίνεται καθαρά η στιγμή του δυστυχήματος όταν η μοτοσικλέτα του 23χρονου Ιάσωνα χτυπά στο υπηρεσιακό όχημα της ΕΛΑΣ, επί της Βασιλίσσης Σοφίας, όταν αυτό στρίβει αριστερά για να εισέλθει στην Βουλή.

ο 23χρονος ανέβαινε με τη μηχανή του τη Βασιλίσσης Σοφίας στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας περνώντας μπροστά από τα «λουλουδάδικα» της Βουλής.

Αριστερά της μηχανής βρίσκεται ταξί κινούμενο προς την ίδια κατεύθυνση.

Στο αντίθετο ρεύμα, στο ύψος της συμβολής με την Ακαδημίας, το υπηρεσιακό όχημα στρίβει αριστερά για περάσει την είσοδο του κοινοβουλίου.

Ο οδηγός του ταξί σταματά, όχι όμως και ο 23χρονος που κινούνταν δίπλα του με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με το πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες οι σηματοδότες ανόδου και καθόδου της Β. Σοφίας ήταν στο πράσινο, ωστόσο ο οδηγός του οχήματος έστριψε αριστερά στον προαύλιο χώρο της Βουλής, παρότι στο σημείο δεν υπήρχε τροχονόμος που ρυθμίζει την είσοδο των οχημάτων. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες δεν έκανε ούτε ηχητικό σήμα στους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο.

Ο οδηγός του υπηρεσιακού οχήματος αρκέστηκε στο γεγονός ότι του παραχώρησε προτεραιότητα ο οδηγός ταξί χωρίς να αντιληφθεί ότι από τη δεξιά λωρίδα ερχόταν με σχετικά μεγάλη ταχύτητα χωρίς ωστόσο να έχει παραβιάσει κόκκινο ο 23χρονος.

Στη σύγκρουση φαίνεται ότι φεύγει το κράνος από το κεφάλι του 23χρονου μοτοσικλετιστή ο οποίος εκτοξεύεται και κάνοντας μια περιστροφή πέφτει με το κεφάλι στο οδόστρωμα.

Την ίδια ώρα η προανακριτική διαδικασία από την Τροχαία Αθηνών συνεχίζεται, το υλικό από τις κάμερες της Βουλής έχει παραδοθεί στις ανακριτικές Αρχές και έχει συμπεριληφθεί στη δικογραφία που συντάσσεται για το τροχαίο.

Σε βάρος του αστυνομικού της Τροχαίας που εμφανίζεται σε βίντεο να διαπληκτίζεται με τον διανομέα λίγο μετά το τροχαίο δυστύχημα είχε διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση. Ο αστυνομικός έχει μετακινηθεί ήδη σε άλλη υπηρεσία εκτός της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αττικής.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 19/03/2021