Υγεία

Ο καθηγητής Θ. Ζαούτης αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης των ειδικών στο MEGA – Τι εισηγήθηκαν

19.03.2021 | 17:10 Eνσωμάτωση

Στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο κ. Θεοκλής Ζαούτης, Καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας, Μέλος Επιτροπής

Ερωτηθείς για την εισήγηση για μερική  χαλάρωση των μέτρων παρά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων ο κ. Ζαούτης ανέφερε πως: «Είναι μια δύσκολη εξίσωση. Υπάρχει κούραση από τον κόσμο. Κατανοητή η κούραση, που οδηγεί σε δυσκολίες να εφαρμόζονται τα μέτρα.

Υπάρχει ο μεταλλαγμένος ιός με αυξημένη μεταδοτικότητα. Υπάρχει ο χειμώνας που είμαστε σε κλειστούς  χώρους. Όλα  έχουν οδηγήσει σε δυσκολία. Αν και θεωρώ πως θα είχε ξεφύγει πολύ χειρότερα αν δεν είχαν εφαρμοστεί αυτά τα μέτρα.

Τώρα τι μπορούμε να κάνουμε… για να επιστέψουμε πολύ προσεκτικά σεμια κανονικότητα. Τι γνωρίζουμε για τον ιό. Πως το έξω και με λίγο κόσμο είναι πολύ πιο ασφαλές, από το μέσο και με πολύ κόσμο.

Εάν υπάρχουν τότε κάποιες δραστηριότητες που θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε, νομίζω αυτό θα ήταν καλό για όλους. Και υπάρχει και η θεωρία πως εάν πραγματικά πάρουμε μία ανάσα θα είμαστε καλύτεροι γενικότερα στα μέτρα εκεί που πρέπει να τα εφαρμόζουμε με πιο μεγάλη ευλάβεια.».

«Με επιφύλαξη. Με συστάσεις για τεστ και με τήρηση μέτρων. Θεωρούμε ότι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν με βάσει επιδημιολογικών δεδομέων δεν θα χειροτερέψουν την επιδημιολογική εικόνα.», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το άνοιγμα των καταστημάτων την 29η Μαρτίου τόνισε ότι είναι πολύ δύσκολο να τοποθετηθεί επ’ αυτού.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 19/03/2021