Ελλάδα

Κορωνοϊός: Νεογέννητα δίδυμα στο νοσοκομείο με κορωνοϊό – Κόλλησαν από το νοσοκομείο λέει η μητέρα τους

19.03.2021 | 18:29 Eνσωμάτωση

Μετά τα δάκρυα χαράς και συγκίνησης, η απόλυτη αγωνία.

10 ημερών δίδυμα διαγνώστηκαν με κορωνοϊό μαζί με τη μητέρα τους, τον πατέρα τους και τη γιαγιά τους. Από τον θάλαμο Covid, η 38χρονη μητέρα μιλάει για την περιπέτεια της υγείας της στο LIVE NEWS.

«Εγώ μέσα στο μαιευτήριο το κόλλησα. Και εγώ και τα παιδιά. Βγήκαμε 8/3 και 10/3 ξεκίνησε ο σύζυγός μου, 11/3 εγώ και μετά άρχισα και έβλεπα λίγο και τα παιδιά έτσι κακοδιάθετα. Και η μητέρα μου νόσησε».

Δύο μέρες μετά το εξιτήριο, ο πατέρας και η γιαγιά των διδύμων εμφάνισαν υψηλό πυρετό, με τα δίδυμα και τη μητέρα τους να χρειάζονται νοσηλεία στο νοσοκομείο.

«Ο σύζυγός μου και η μητέρα μου πιο βαριά λίγο, με πιο έντονο βήχα, με αρκετό πυρετό ο σύζυγός μου, χτες ο πνευμονολόγος του χορήγησε αντιβίωση με σπρέι, σήμερα είναι κάπως καλύτερα, αλλά 5 μέρες είχαν συνεχόμενα πυρετό, 39 και 2, 39 και 5».

Εδώ και μια εβδομάδα τα δίδυμα με τη μητέρα τους νοσηλεύονται σε μονάδα Covid, με την υγεία τους να παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης.

«Εγώ είμαι καλύτερα, είχα πιο έντονες μυαλγίες, το πέρασα πιο ελαφρά και τα μικρά με λίγες μυξούλες, λίγο κακοδιάθετα στο θέμα φαγητού και πυρετό μέχρι 37 και 6, δεν έκαναν παραπάνω».

Κόλλησαν άλλες δύο οικογένειες

Όπως καταγγέλλει η οικογένεια, νοσηλεύτριες που νοσούσαν με κορωνοϊό φαίνεται να ευθύνονται για τη διασπορά του, ενώ άλλες 2 οικογένειες με νεογνά κόλλησαν κορωνοϊό μέσα στο ιδιωτικό μαιευτήριο.

«Άλλες δύο οικογένειες και η δικιά μου τρεις. Μωρά είναι και ταλαιπωρούνται. Δεν είναι δυνατόν και άλλες δυο οικογένειες που γεννήθηκαν στον ίδιο όροφο και η μητέρα και το μωρό να έχει κορωνοϊό. Κάτι συμβαίνει».

Μάλιστα, στο ίδιο νοσοκομείο που νοσηλεύεται η 38χρονη μητέρα με τα δίδυμα της, νοσηλεύεται στο διπλανό θάλαμο και άλλη μια μητέρα με το μωρό της, που γέννησε στην ίδια κλινική.

Ενώ τα κρούσματα του κορωνοϊού έχουν χτυπήσει κόκκινο, κάποιοι αρνούνται να συμμορφωθούν με τα μέτρα προστασίας, με τη διασπορά του κορωνοϊού να είναι ανεξέλεγκτη.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 19/03/2021