Ελλάδα

Το LIVE NEWS στον τόπο καταγωγής του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη

19.03.2021 | 18:10

Η κάμερα του LIVE NEWS βρέθηκε στο έρημο πια Λιμποβίσι Αρκαδίας, καταγράφοντας εικόνες από το σύγχρονο μουσείο για το 1821, αλλά και την εγκατάληψη ενός ανδριάντα στο Ραμοβούνι Μεσσηνίας.

Τα βήματα των πιο λαμπρών στιγμών της σύγχρονης ιστορίας, τα χνάρια του Γέρου του Μοριά ακολούθησε η κάμερα του Live News.

Στο Λιμποβίσι Αρκαδίας στο σπίτι του Κολοκοτρώνη, στο χωρίο που κάποτε είχε 500 κατοίκους, στο σπίτι που μεγάλωσαν 12 γενιές Κολοκοτρωναίων αλλά σήμερα ο κάθε διαβάτης ακούει τα βήματα του στους έρημους δρόμους.

Στην καρδιά του Μαινάλου, σε ένα πετρόκτιστο κτίσμα ανδρώθηκε η αδούλωτη ψυχή του ήρωα της Επανάστασης του 1821.

Η αναπαλαίωση το κατέστησε τόπο που σε άλλες εποχές, χωρίς lockdown, δεκάδες θα πήγαιναν να το επισκεφτούν αυτές τις μέρες δίνοντας ζωή στο έρημο πια Λιμποβίσι.

Σύγχρονο μουσείο της Επανάστασης

 

Ο χώρος έχει μετατραπεί σε ένα μουσείο της επανάστασης με πορτραίτα των μεγαλύτερων προσωπικοτήτων του αγώνα για ελευθερία από τον τουρκικό ζυγό. Μια διαρκής υπενθύμιση της δίψας για ελευθερία που επι 400 χρόνια πότιζε τις ψυχές των Ελλήνων που υπέφεραν από τον Οθωμανικό ζυγό.

Πολύ κοντά στο Λιμποβίσι, βρίσκεται το επίσης εγκαταλελειμμένο χωριό Αρκουδόρεμα εκεί όπου πριν από την έναρξη της Επανάστασης του 1821, είχαν τα λημέρια τους οι Κολοκοτρωναίοι.

Ο χρόνος «νίκησε» το άγαλμα του «Γέρου του Μοριά»

Τα αμέτρητα αγάλματα του μεγάλου Στρατηγού του Αγώνα, σε όλη την χώρα, θυμίζουν την μεγάλη προσφορά του Γέρου του Μορία.

Θλίψη όμως δημιουργεί αυτό το άγαλμα στο Ραμοβούνι της Μεσσηνίας όπου η φθορά θολώνει την εικόνα του Στρατηγού.

Ο έφιππος ανδριάντας στέκει οξειδωμένος στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, περιμένοντας την αποκατάσταση του.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 19/03/2021

Ελλάδα