Πολιτική

Χωρίς Μακρόν η παρέλαση της 25ης Μαρτίου

19.03.2021 | 18:45 Eνσωμάτωση

Ελέω κορωνοϊού ο Γάλλος Πρόεδρος και η σύζυγός του δεν θα καταφέρουν να δώσουν το παρών στην στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Έτσι στην παρούσα φάση οι επίσημοι προσκεκλημένοι που φαίνεται πως θα δώσουν το παρών είναι ο πρίγκιπας Κάρολος της Ουαλίας μετά της συζύγου του. Ο Ρώσος πρωθυπουργός ο κ. Μισόυστην κι από την πλευρά της Γαλλίας δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα είναι ο πρέσβης που θα εκπροσωπήσει τη γαλλική δημοκρατία.

Από την πλευρά της Αμερικής  από την αμερικανική πρεσβεία αναφέρουν ότι θα τους εκπροσωπήσει ο κ. Πάιατ. Ωστόσο σύμφωνα με αναλυτές λόγω της ολοένα αυξανόμενης έντασης που υπάρχει στην Ουκρανία δεν αποκλείεται την τελευταία στιγμή οι ΗΠΑ να αποφασίζουν να αναβαθμίσουν την εκπροσώπησή τους.

Στην Ελλάδα ο γίγαντας των θαλασσών με 5.000 πλήρωμα και 60 μαχητικά και άλλα 30 συνοδευτικά μαχητικά στο κατάστρωμα του το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Αϊζενχάουερ» δένει στην Κρήτη από αύριο ως δείγμα της ολοένα αυξανόμενης αμερικανικής συμμαχίας θα μεταβεί εκεί ο Έλληνας πρωθυπουργός μαζί με τον Έλληνα Υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 19/03/2021